Skip to content
Politică

Liberalii nu încetează cu nepotismele: fiul pesedistei Steluța Cătăniciu, propulsat la cabinetul lui Mircea Abrudean, în SGG

Mircea abrudean/ Facebook

Liberalii nu încetează cu nepotismele: Tudor Rareş Cătăniciu, fiul Steluței Cătăniciu, fostă membră PD, în echipa lui Emil Boc, apoi PNL vechi, apoi membră a Partidului Conservator, apoi ALDE, iar acum PSD, a fost propulsat la cabinetul de adjunct al Secretariatului General al Guvernului, Mircea Abrudean.

Potrivit declarației de avere, Tudor Rareş Cătăniciu (foto) a obținut sute de mii de lei din poziția de „procurator de fonduri”, adică (conform DEX): un „înalt funcționar împuternicit în numele altora cu atribuții administrative, politice și îndeosebi juridice”. Sau o „persoană care acționează în numele cuiva pe bază de procură, procurant, împuternicit, avocat al unei întreprinderi economice”.

Tudor Cătăniciu jucând golf. Sursa foto: ziardecluj

Tot din declarația de avere aflăm că Rareş Cătăniciu a lucrat tot într-o instituție la stat, la Transelectrica, de unde a încasat un venit de 116.809 de lei. Tânărul familiei Cătăniciu deține 2 case de aproximativ 600 mp în Cluj-Napoca, un teren intravilan de 60mp și un autoturism Ford cumpărat în 2010.

Tandemul Boc-Abrudean  încurajează nepotismul pe filiera PSD-istă

Primarul Clujului Emil Boc și fostul prefect de Cluj, Mircea Abrudean, numit în acest an în funcția de secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat, încurajează nepotismul pe filiera PSD-istă chiar la vârful Guvernului, chiar sub nasul premierului Florin Cîțu. Deși la nivel declarativ PSD este dușmanul politic al liberalilor, în realitate se pare că însuși șeful Executivului este cel care le livrează poziții, prin Abrudean, secretarul general adjunct al Guvernului, omul lui Boc și cunoscut apropiat al familiei Cătăniciu.

În acest context, este de așteptat ca pesedista Steluța Cătăniciu (foto) să sară în perioada următoare din nou în barca PNL, mai ales în condițiile în care a reușit performanța ca în ultimii ani să schimbe mai multe partide.

Steluta Cataniciu

Steluța Gustica Cătăniciu a mai prins un mandat de deputat în urma alegerilor parlamentare din 6 decembrie, iar pentru că nu a mai fost pusă pe lista celor de la PSD Cluj, Cătăniciu a intrat în PSD Bihor.

Steluța-Gustica Cătăniciu a candidat prima oară pe lista Camerei Deputaților în 2012 din partea PNL Cluj,  însă în timpului mandatului a trecut la grupul parlamentar Liberal Conservator (PC-PLR),  iar în 2016 a fost realeasă deputat din partea ALDE.

Soţul Steluţei Cătăniciu, angajat de lux la Hidroelectrica

Soţul deputatei Steluţei Cătăniciu lucrează pe un salariu la stat de peste 10.000 de lei, la Hidroelectrica şi a vândut acţiuni de 675.000 de lei la o firmă a unui „prieten”. Concret, potrivit jurnaliștilor de la Adevărul, Marius Cătăniciu a vândut acţiuni de 675.000 de lei la o firmă a unui „prieten”, conform Steluţei Cătăniciu. Firma care a răscumpărat de la soţul deputatei Cătăniciu acţiuni de 675.000 de lei a avut în 2019 o cifră de afaceri de 14.500 de lei. Şi o pierdere de peste 157.000 de lei la venituri de sub 535.000 de lei, după cum arată datele de la Ministerul de Finanţe.

„Soţul meu a luat acţiunile prin 2018 sau 2019, nu mai ţin minte, la firma asta (la care a cumpărat acţiuni – n.r.) e un prieten al nostru, de asta a şi luat, apoi le-a vândut din cauză că a venit nebunia asta, pandemia„, a spus deputatul Steluţa Gustica Cătăniciu.

Marius Florian Cătăniciu, angajat al Hidroelectrica din 2018 (ocazie cu care aproape şi-a triplat salariul: de la cam 50.000 de lei pe an la Drumuri şi Poduri la peste 120.000 de lei pe an), a pomenit deţinerea acţiunilor la Spot Capital SA din Cluj în declaraţia de avere depusă în 2019. Cât a dat pe acţiuni Marius Florian Cătăniciu? „Cam acelaşi preţ cu care le-a dat”, a spus Cătăniciu. Adică aproape 150.000 de euro. Au existat atâţia bani în familia Cătăniciu sau s-a făcut vreun credit? „Din surse proprii, noi am avut 12 apartamente în Floreşti, lângă Cluj, şi am vândut o parte din ele”, a adăugat Steluţa Gustica Cătăniciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *