Skip to content
Politică

Liberalii reacționează la acuzațiile lui Vlad Voiculescu. Roman: Poate se apucă și de administrație, că la politică văd că e toată ziua prezent

Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, reacționează după ce Vlad Voiculescu a acuzat că nu și-a putut ocupa postul de viceprimar al Capitalei din cauza unei prevederi introduse de guvernul Orban prin OUG, susținând că liderul USRPLUS ”are o problemă cu Guvernul Orban”.

„Dacă Vlad Voiculescu vrea să fie viceprimar, să citească foarte bine codul administrați și să vadă ca acesta a fost trecut de Viorica Dăncilă când aceasta era premier, prin ordonanță de urgență. Ce să-i spun lui?! Mai întâi să citească.

Vlad Voiculescu îl acuză pe Orban de când a venit acolo. Noi avem o problemă cu PSD-ul, dar dânsul are o problemă cu Guvernul Orban. Să citească și să vadă cum a fost adoptat codul administrativ. Poate se apucă și de administrație, că la politică văd că e toată ziua prezent”, a spus Florin Roman, pentru PS News.

”Săptămâna asta se împlinesc 2 (două) luni de când votul bucureștenilor nu e respectat: Consiliul General al Municipiului București nu avut nici măcar o ședință iar viceprimarii generali nu au fost aleși de Consiliu și nu au preluat – așa cum v-am promis vouă, celor care ne-ați votat – responsabilități care să le permită să ducă la îndeplinire promisiunile făcute bucureștenilor. Explicația pentru toate acestea este de găsit nu în codul administrativ, ci într-o modificare a Codului Administrativ de acum o lună. La o lună după lege, guvernul PNL a modificat în mod (1) abuziv, (2) electoral interesat, (3) prostesc și iresponsabil una dintre legile fundamentale ale funcționării statului: Codul Administrativ”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Vlad Voiculescu face referire la OUG 190, adoptată de guvernul PNL în 30 octombrie, care spune că alegerea vicepreședinților de consilii județene, a viceprimarilor, inclusiv cei ai sectoarelor municipiului București, se va face după validarea tuturor mandatelor și depunerea jurământului, în condițiile legii, de către toți consilierii județeni/locali. Or, din cauza retragerii unora dintre consilierii generali și a faptului că nu sunt validate noile mandate, Consiliul General al Municipiului București nu se poate întruni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *