Skip to content
Politică

Liberalii reacționează la ”amnistia mascată” și candidatura lui Tăriceanu

RFI Romania

Liderul PNL Ludovic Orban se declară împotriva intenției PSD de a anula protocoalele încheiate între SRI şi instituţiile din justiţie, plus efectele acestora, printr-o Ordonanță de Urgență. Este vorba de fapt de o amnistie mascată, acuză liderul PNL.

Suntem categoric împotriva adoptării unei ordonanţe în acest domeniu. PNL are ca prioritate pentru actuala sesiune parlamentară modificarea Legii CCR, principala modificare pe care o propunem este exercitarea controlului constituţional de către CCR şi asupra OUG şi ordonanţelor simple, astfel încât să nu mai existe riscul, aşa cum s-a întâmplat de multe ori, ca ordonanţe care au fost declarate neconstituţionale după adoptarea ca lege, să producă efecte catastrofale pentru societate. Nu este temei de OUG, nu există nicio urgenţă, este o amnistie mascată. Este total neoportună. Dragnea şi acoliţii săi sunt disperaţi să dea o amnistie şi o graţiere, ăsta este obiectivul lor”, a declarat Ludovic Orban, potrivit news.ro.

PNL nu este impresionat de candidatura ”talibanului pesedist” Tăriceanu

Candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu din partea PSD-ALDE la alegerile prezidenţiale nu afectează competiţia electorală, a spus duminică liderul PNL Ludovic Orban, declarându-se convins că preşedintele Klaus Iohannis va câştiga un nou mandat.

Este tot un candidat PSD. Din păcate pentru el, domnul <<Popescu T.>> s-a manifestat ca un taliban pesedist din 2014, când a abandonat valorile liberale şi a preferat să fie băiatul de minge al lui Victor Ponta în primă fază, şi acum al lui Liviu Dragnea. După părerea mea, nu afectează în niciun fel competiţia electorală. PNL a votat susţinerea pentru Klaus Iohannis şi avem convingerea că actualul preşedinte al România va câştiga alegerile prezindenţiale fără nicio problemă”, a apreciat Ludovic Orban.

Liberalii vor vota cum le va dicta conștiință la referendumul pentru familie

Liderul PNL Ludovic Orban spune că nu le va impune membrilor de partid să voteze într-un anume fel la referendumul pentru familie, deşi PNL susţine organizarea acestuia, pentru că subiectul ţine de conştiinţă, iar fiecare va vota după cum îi dictează conştiinţa.

Respingem orice politizare a acestui subiect. Este o iniţiativă cetăţenească semnată de trei milioane de cetăţeni români pe care îi respectăm ca şi opţiune. În ceea ce ne priveşte, noi am susţinut ideea acestui referendum. De altfel, a existat şi un protocol între BPN şi Coaliţia pentru Familie. Nu vom impune fiecărui membru al PNL să voteze într-un anume fel. Fiind o problemă de conştiinţă fiecare membru al PNL se va poziţiona în funcţie de cum îi dictează conştiinţa”, a declarat Orban.

În context, Orban a acuzat încă o dată PSD-ALDE de politizarea acestui subiect. „Ceea ce trebuie să reţină iniţiatorii referendumului este că majoritatea PSD-ALDE a blocat adoptarea acestui proiect în Senat, unde deţin majoritatea şi unde au refuzat să îl pună pe ordinea de zi, preferând să politizeze acest subiect, să-şi facă o temă de campanie politico-electorală din el. Noi considerăm că acest subiect nu trebuie politizat, iar românii trebuie lăsaţi să îşi exprime propria voinţă la referendumul pentru definirea familiei tradiţionale”, a subliniat Orban.

Referendumul privind redefinirea familiei în Constituţie va avea loc în 7 octombrie, după cum a anunţat Liviu Dragnea. Referendumul trebuie organizat după ce adoptarea de către Parlament, în mai 2017, a iniţiativei cetăţenești de revizuire a Constituţiei în sensul definirii familiei ca fiind întemeiată pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, nu între soţi, aşa cum este în prezent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *