Skip to content
" "
Politică

Liberalii s-au sucit. Ce lider PNL susține că amendamentul privind limitarea la 30% din Codul Silvic îi aparține

După ce în public au susținut că trebuie eliminat prevederea care limita la 30% posibilitatea unei companii să proceseze sau să achiziționeze masă lemnoasă dintr-un anumit sortiment și chiar au depus Camera Deputaților prin care urmăreau scoaterea acestei restricții, acum liberalii recunosc că amendamentul le aparține.

Deputatul PNL de Bistrița, Stelian Dolha susține că pragul de 30% care se dorește a fi prevăzut în Codul Silvic ar aparține de fapt lui, și nu lui Victor Ponta.

”Pragul ăsta de 30% și pe care PSD-ul îl susține că îi cam aparține e o minciună. Acest amendament îmi aparține mie, un liberal. Ședința din iunie 2014 e dovada. Vă spun că atunci Codul Silvic a venit cu un prag de 40%, ori eu Stelian Dolha, am făcut propunerea pentru 30%, și a fost votat în unanimitate de colegii mei. Am cerut părerea Consiliului Concurenței la vremea respectivă și le-am cerut să vină cu date despre ce se întâmplă în alte țări. Nu au făcut acest lucru”, a declarat Dolha într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Ultimul cuvânt”, difuzată la B1 TV și moderată de Cătălin Striblea.

Consiliul Concurenței a intervenit în momentul în care Codul Silvic a ajuns la Cotroceni, susține Dolha.

”Nu se poate să nu vină în comisii. Ține de fișa postului, e de datoria lor. Nu există o comuncare între Comisia de Agricultură și Consiliul Concurenței și asta este foarte grav”, a mai spus acesta.

Victor Ponta a precizat miercuri seara că Guvernul susține ca forma Codului Silvic să prevadă acea limitare de 30%. În ceea ce privește amenințările firmei Holzindustrie privind concedierile angajaților, spune premierul, că nu sunt de interes.

" "
" "

1 comentariu la “Liberalii s-au sucit. Ce lider PNL susține că amendamentul privind limitarea la 30% din Codul Silvic îi aparține

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *