Skip to content
Politică

Liberalii se așteaptă deja la o moțiune de cenzură din partea PSD. Daniel Fenechiu: Guvernarea va merge mai departe

PSNews.ro
" "

Într-un interviu pentru PS News, senatorul PNL Daniel Fenechiu susține că moțiunea simplă inițiată de PSD împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, „nu va avea nicio șansă să treacă”, dând asigurări că niciun liberal nu va vota moțiunea. Senatorul se așteaptă, în schimb, ca social-democrații să meargă și mai departe și să depună o moțiune de cenzură.

„Cred că era cât se poate de evident că principalul partid de opoziție va încerca să capitalizez politic și va încerca o astfel de mișcare  la începutul sesiunii. Putea să aleagă să depună moțiune simplă pe mai multe zone, însă fără discuție cea mai atractivă și suculentă zonă în acest moment este zona de Sănătate, unde avem pandemia, vaccinarea, multe probleme. Din punctul ăsta de vedere, eu cred că este normal ca un partid de opoziție să își manifeste exigențele de opoziție în Parlament pe politicile și practicile pe care le cunoaștem.

" "
" "

Fără îndoială, moțiunea nu are nicio șansă pentru că coaliția PNL-USRPLUS-UDMR are majoritate, iar eventualele critici pe care le vor cuprinde în moțiune cei de la PSD sunt niște lucruri care sunt strict de natură politică și mai puțin de natură reală”, susține senatorul.

Mai mult, liberalul susține că se așteaptă ca PSD să depună chiar și o moțiune de cenzură, pentru că „ este în job description-ul unui partid de opoziție”.

„Să nu uităm că sistemul de sănătate din România este creația ultimilor 31 de ani și nu cred că poate să-i fie imputat Guvernului de coaliție sau precedentului Guvern PNL împrejurarea că nu a reușit să fie reformat pentru a fi la nivelul la care ne-am dori cu toții să fie. Evident că avem nevoie de reformă, și toate sistemele, inclusiv cel de Sănătate, de Educație, de Apărare, de Interne, nu sunt perfecte, dar lucrurile astea se întâmplă de regulă. În timp, prin investiții, prin creșterea calității și profesionalismului oamenilor care lucrează acolo s-ar putea, deci e o chestiune de timp pentru a vedea mai multe rezultate.

Este un demers politic pe care partidul din opoziție îl face. Ei depun o moțiune, ea va fi respinsă, vor urma și celelalte moțiuni simple. Cu siguranță va fi și o moțiune de cenzură pentru că este în job description-ul unui partid de opoziție, dar guvernarea va merge mai departe”, spune Fenechiu.

Senatorul a mai spus că niciun membru PNL nu va vota împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

„PNL este un partid coerent și un partid solidar. Noi suntem la guvernare împreună cu partenerii noștri din USR. Nu cred că vreunul din colegii mei va vota împotriva unui ministru din Guvernul de coaliție. E foarte adevărat că am foarte mulți colegi, și eu fac parte dintre ei, care l-am respectat foarte mult pe Nelu Tătaru, acesta fiind un  ministru extraordinar, dar în momentul în care ajungi într-un guvern de coaliție posturile de ministru se partajează, iar noul ministru este domnul Voiculescu de la USR.

Este un om de la care avem așteptarea de a performa în zona Sănătății și credem că timpul scurt nu i-a permis să obțină performanța pe care știm că și-o dorește, iar o evaluare după o lună de ministeriat credem că este pur și simplu o evaluare politică, din perspectiva unui partid de opoziție. Nu cred că demersul are vreo șansă, nu cred că vreun coleg de-al meu va vota moțiunea împotriva ministrului Sănătății, iar coaliția va face ca această moțiune să fie respinsă”, spune  Daniel Fenechiu.

PSD a anunţat prin vocea preşedintelui Marcel Ciolacu că va depune o moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății, începând cu 1 februarie, data la care debutează sesiunea parlamentară.

Ciolacu afirmă că nu are încredere în datele pe care le gestionează Vlad Voiculescu și ministerul pe care îl conduce. „Poate nu înțelege că pandemia ține de Ministerul Sănătății”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *