Skip to content
" "
București

Liberalii, siderați de planurile lui Firea. Paravan pentru mărunțirea bugetului! EXCLUSIV

secundatv.ro
" "

10% din bugetul Capitalei va fi tocat de Gabriela Firea pe salariile angajaților din cele 22 de firme municipale create în acest an, ca și pe dotări ale acestora, iar victime vor fi toți bucureștenii.

După mandatul Gabrielei Firea nu va rămâne nimic!”, prognozează consilierul general PNL Ciprian Ciucu, într-o intervenție exclusivă pentru PSNews.ro.

" "

400 milioane lei vor fi sacrificați de la investiții și direcționați către bugetul celor 22 de companii municipale apărute în curtea Primăriei Generale. Suma este impresionantă – peste 100 milioane dolari- iar efectul risipei populiste la care se dedă Firea va fi resimțit ani în șir de către mediul de afaceri privat, ca și de simplii locuitori ai orașului.

Gabriela Firea nu numai că nu a început niciun proiect nou, dar nu are voința nici măcar să le continue pe cele vechi, care ar trebui să îmbunătățească viața bucureștenilor, că de aia au fost gândite și bugetate.

Neexecutându-le i-au rămas bani pe catre să le bage în cele 22 de companii municipale pe care le-a făcut anul acesta. Ia bani de la investiții și îi duce în salarii, laptopuri, autoturisme și cheltuieli de funcționare”, remarcă Ciprian Ciucu.

Firme-paravan

Liberalul se uită îngrijorat la șirul de firme dezvoltate de administrația localîă sub tutela consiliului General și spune că acestea nu doar că își vor dovedi inutilitatea din punct de vedere al eficienței, dar vor perturba și piața muncii din Capitală, prin angajarea celor 8437 de persoane, pe sectoare unde exista deja o concurență din partea companiilor private.

În plus, Ciucu spune că monitorizarea cheltuielilor pe întreg șirul de firme dezvoltat de Primăria Generală și primăriile de sector va fi una dificilă, companiile muncipale urmând să funcționeze pe post de paravan pentru o mașinărie de tocare a bugetului local.

Investițiile abandonate acum vor necesita costuri suplimentare de întreținere, costuri de execuție. Aceste firme, după cum am spus încă de la început, nu vor eficientiza activitatea în administrația locală. Nu au cum să facă mai mult decât ceea ce făcea aparatul propriu al primăriei.

Sunt doar niște firme paravan, pentru că sarcona lor este  să mărunțească bugetul, să îl împartă la cât mai multe entități, pentru că nimeni nu o să aibă capacitatea să monitorizeze vreodată cheltuielile și achizițiile pentru 55 de instituții din subordinea primăriei plus 22 de companii municipale”, consideră consilierul PNL.

Nimic durabil

Ciucu vede o epocă a risipei întinsă pe toată durata mandatului Gabrielei Firea, bucureștenii fiind nevoiți să plătească taxe și impozite locale pentru un circ ieftin pus în scenă de aceasta și nu pentru investiții care să le îmbunătățească viața.

După mandatul Gabrielei Firea nu va rămâne nimic durabil, nimic care să face diferența”, anunță Ciprian Ciucu. Sacrificate vor fi unele lucrări de anvergură demarate în Capitală și afșlate deja în întîârziere față de termenele de excuție, așa cum ar fi Pasajul subteran de la Piața Sudului, Podul Ciurel sau Prelungirea Ghencea.

În mod ironic, la unele din aceste obiective de investiții, primarul Gabriela Firea a tăiat cât mai festiv panglici pe diverse tronsoane inaugurate în vară, dar implicarea sa pare să fi avut ca scop mascarea crizei politice generată de războiul pentru putere declașat între taberele Dragnea și Grindeanu-Ponta.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *