Skip to content
Politică

Liberalii, surprinși de apariția lui Fenechiu în public. Orban: E exclus din PNL! EXCLUSIV

psnews.ro

Prezența lui Relu Fenechiu pe o scenă publică, în calitate de invitat la o manifestare girată de administrația locală din Iași, îi ia prin surprindere pe unii lideri liberali din teritoriu.

Recent eliberat din închisoare după condamnarea primită în dosarul „Transformatorul”, Fenechiu este un personaj contrversat în interiorul PNL, primarul comunei Rediu din Iași prezentându-l în continuare drept „lider liberal”, chestiune care trezește nelămuriri la toate nivelurile în PNL.

Președintele liberalilor, Ludovic Orban, este luat direct prin surprindere de apariția lui Fenechiu în public, pe aceeași scenă cu o serie de aleși locali din Iași. „Nu cunosc amănunte, dar vă spun un lucru simplu. Relu Fenechiu este exclus din PNL. O să verific ce s-a petrecut la Iași, pentru că m-ați luat prin surprindere. Nu abdicăm de la principiile noastre morale. Spre deosebire de PSD, noi le-am respectat”, a precizat Ludovic Orban pentru PSNews.ro.

Revenirea lui Fenechiu îi dă frisoane și vechiului său adversar din PNL, deputatul vâlcean Cristian Buican.

Până în toamna lui 2013, între cei doi au curs mai multe replici acide, în care Fenechiu și Buican se acuzau unul pe altul de a fi „baroni locali” de Iași, respectiv Vâlcea. Acum, posibilitatea resuscitării lui Fenechiu pe plan local pare să lase cu gura căscată pe Buican, deșui acesta susține că prezentarea făcută de primarul Vasile Haidău nu este decât o gafă, după cum explică într-o declarație exclusivă pentru PSNews.ro.

Care Fenechiu? Relu Fenechiu? Nu s-a schimbat nimic în PNL. Nu deschidem niciun cufăr cu penali. Relu Fenechiu este exclus din PNL. Acum, faptul că un primar la prezentat drept lider liberal, ce să zic? Așa, liberali sunt mulți. Până și cei de la ALDE susțin că sunt liberali, nu? Am până și în Vâlcea un coleg deputat de la ALDE care susține că este liberal.

Nu văd de ce ar trebui pus în discuție cazul primarului de la Rediu. Nu a încălcat nicio prevedere statutară, doar nu l-a prezentat drept membru PNL”, încearcă să se eschiveze Buican.

În ciuda contrelor înregistrate în trecut cu Fenechiu, Buican defilează și el pe sârmă, în 2016 încercând să îl introducă pe ușa din dos, drept candidat PNL la alegerile locale din Râmnicu Vâlcea pe ex-primarul PD Mircia Gutău, condamnat în 2010 pentru fapte de corupție.

Alianța Gutău-Buican a fost ruptă de fostul co-președinte al PNL, Alina Gorghiu, această aducându-i aminte șefului filialei județene a PNL Vâlcea că un condamnat penal nu poate fi nominalizat drept candidat al partidului la o demintate sau funcție publică.

În weekend, Relu Fenechiu a fost un adevărat maestru de ceremonii în cadrul sărbătorii „Sipetul Bunicii” editia I-a, din Comuna Rediu, județul Iași, defilând pe scenă alături de primarul liberal din localitate, dar și de președintele CJ Iași, Maricel Popa.

Mai mult, unii parlamentari din județ au fost trecuți cu vederea de către alesul din comună, care a preferat să îl împingă în față pe fostul coleg de partid, exclus din PNL ca urmare a condamnării primite în dosarul „Transformatorul”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *