Skip to content
Puterea Știrilor Video

Liberalii vor alegeri parlamentare la termen. Adrian Dupu, candidat pe listele PNL Prahova: ”Este doar retorică asta, că procesul electoral ar fi unul periculos”

Facebook

Invitat la ”Puterea Știrilor”, liberalul Adrian Dupu, candidat pe listele PNL Prahova la Camera Deputaților și secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a declarat că alegerile parlamentare ar trebui să aibă loc pe 6 decembrie, data stabilită de Executiv, pentru că „s-a văzut competența și pregătirea echipei guvernamentale” la precedentul scrutin din 27 septembrie, iar „acest proces nu reprezintă un pericol pentru sănătatea oamenilor”.

„Această pandemie nu trebuie să țină pe loc democrația. Vedem cât de greu îi este Guvernului să implementeze măsuri care să vină în combaterea acestei pandemii. Vedem că avem un Parlament care este, din păcate, încă condus de PSD și care încearcă să stopeze Guvernul prin acțiunile sale. De aceea este foarte important să continuăm procesul democratic, să avem un Parlament legitim, un Parlament care să poată lucra împreună cu Guvernul în combaterea acestei pandemii.

Am avut 3 ani de guvernare PSD și mă uitam chiar ieri pe ziarul lor de campanie din 2016, în care scriau că vor construi opt spitale regionale, că vor moderniza 150 de stații de primiri urgențe, erau foarte multe proiecte în domeniul medical. Când ne uităm astăzi, nimic din promisiunile acestea nu sunt îndeplinite. Altfel ne-am fi descurcat dacă ar fi realizat măcar un sfert din ce au promis”, spune Adrian Dupu.

De asemenea, liberalul susține că, deși pandemia ne-a luat pe nepregătite, „România nu s-a prăbușit”.

„Eu cred că am avut noroc că o astfel de pandemie ne-a prins cu un guvern PNL în funcție, pentru că vedem că s-au luat măsuri foarte benefice, România nu s-a prăbușit. România este pe primul loc la investiții în această perioadă, deci cu toate acestea, chiar dacă am fost luați pe nepregătite, nu am stat pe loc. S-a văzut competența și pregătirea echipei guvernamentale.

Este doar retorică asta, că procesul electoral ar fi unul periculos. Chiar mă uitam zilele trecute că în localitățile în care prezența a fost ridicată la alegerile locale cazurile de îmbolnăviri sunt mai reduse, ceea ce înseamnă că prezența la vot nu reprezintă un risc de îmbolnăvire.

Guvernul a luat toate măsurile necesare, am văzut foarte bine cum s-a organizat procesul de vot, chiar am fost în mai multe secții cu colegii noștri și am văzut că se respectau normele de igienă, lumea păstra distanța, se dezinfectau, se purta mască, deci nu cred că acest proces reprezintă un pericol pentru sănătatea oamenilor”, a spus Adrian Dupu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *