Skip to content
Politică

Liberalii vor să conteste legea defăimării la CCR

Copreședintele Partidului Național Liberal Alina Gorghiu a declarat că liberalii intenționează să conteste la  CCR proiectul de lege privind promovarea demnității umane și toleranței față de diferențele de grup în cazul în care acesta va fi adoptat de plenul Camerei Deputaților, potrivit romaniatv.net.

PNL a anunțat că va vota în plen împotriva proiectului de lege inițiat de liderul PSD, Liviu Dragnea, susținând că inițiativa reprezintă „un atentat la libertatea de expresie”.

Prevederile acestei legi sunt periculoase și reprezintă un atentat la libertatea de expresie garantată de Constituția României. Libertatea de exprimare este un drept care trebuie apărat cu orice preț, iar limitarea lui înseamnă un regres și o pierdere în termeni de democrație. Liviu Dragnea forțează mâna propriilor parlamentari și le cere să voteze o lege anti-democratică, translatând politica de partid, politica pumnului în gură, la nivel de lege„, potrivit unui comunicat PNL.

Membrii Comisiilor juridică și pentru drepturile omului din Camera Deputaților au dat marți, în ședință comună, raport de admitere pentru proiectul de lege privind promovarea demnității umane și toleranței față de diferențele de grup, adoptând și un amendament care vizează aplicarea unor sancțiuni contravenționale pentru cei care discriminează persoane fizice între 1.000 și 30.000 de lei, respectiv grupuri sociale între 2.000 lei și 100.000 de lei.

Raportul a fost adoptat cu majoritatea voturilor deputaților PSD, fără susținerea UDMR și PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *