Skip to content
Politică

Liberalii vor să transparentizeze toate contractele de achiziţii de la Sectorul 1. Sebastian Burduja: Cine are ceva de ascuns? Noi nu

Inquam Photos/Octav Ganea

Sebastian Burduja, președintele organizației PNL din Sectorul 1 anunţă că reprezentanţii partidului în Consiliul Local al Sectorului 1 au lansat un proiect de hotărâre de consiliu local care prevede publicarea contractelor de achiziție publică încheiate de Primărie.

„Stimați cetățeni, v-am promis transparență deplină în campania electorală și pentru asta vom lupta până la capăt, fără compromisuri. Astăzi este din nou ședință de consiliu local la sectorul 1. Consilierii noștri liberali propus un proiect de hotărâre de consiliu local care prevede publicarea TUTUROR contractelor de achiziție publică încheiate de Primăria Sectorului 1, INDIFERENT de suma lor, inclusiv de compania de investiții, Administrația Domeniului Public, Poliția Locală și toate celelalte entități subordonate Consiliului Local sau din cadrul aparatului primarului.

Un proiect de bun simț, în spiritul transparenței depline pe care îl tot invocă toți actorii de pe scena politică, mai vechi și, mai ales, mai noi. Unii vorbesc, alții fac. Și asta am vrut astăzi: transparență pentru cetățenii sectorului 1.
Din păcate, proiectul PNL a fost blocat în mod complet injust. De ce? Pentru că, iată, nu toată lumea dorește transparență. Invocând „motive de procedură” pe repede înainte, suficient de neclare cât să nu înțeleagă nimeni nimic, dar destul de pompoase cât să sune bine, aparatul administrativ al primarului, împreună cu o „majoritate” bizară PSD-USR, a reușit să blocheze inițiativa. Pentru o secundă am crezut că suntem înapoi în timp, în filmul cu administrația Tudorache-PSD.

Cum e posibil așa ceva? Cine nu vrea transparență? Cine nu vrea ca TOATE contractele de achiziție publică încheiate de primărie și instituțiile subordonate să fie publice? Cine are ceva de ascuns? Noi nu.
Noi tot sperăm că e doar o neînțelegere.

Mai sperăm că la ședința viitoare nu vom mai găsi astfel de chichițe procedurale și că va fi adoptat un proiect NORMAL pentru sectorul 1. După patru ani de tunuri și combinații, cetățenii acestui sector au dreptul să știe tot ce se întâmplă cu banii lor, într-un termen cât mai scurt și nu doar în primărie, ci în toate structurile afiliate, inclusiv în celebra companie de investiții. Vă rugăm să ne susțineți pentru promovarea acestui proiect”, scrie politicianul liberal pe pagina personală de Facebook.

1 comentariu la “Liberalii vor să transparentizeze toate contractele de achiziţii de la Sectorul 1. Sebastian Burduja: Cine are ceva de ascuns? Noi nu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *