Skip to content
Puterea Știrilor Video

Liberalul Ben-Oni Ardelean se vaccinează pentru a ”nu face rău celorlalți”: Se poate crede orice, se poate face orice până nu afectezi viața celuilalt

Ben Oni Ardelean Inquam Photos / Virgil Simonescu

Într-un interviu pentru „Puterea Știrilor”, deputatul PNL Ben-Oni Ardelean a declarat că se va vaccina anti-COVID-19, explicând că „va face acest lucru după ce nu va mai avea anticorpi”, liberalul trecând deja printr-o formă gravă a bolii.

Deputatul PNL susține că „motivul pentru care se va vaccina nu este teama de a lua încă o dată virusul, ci de a da un exemplu și de a-i respecta pe ceilalți”, amintind de principiul non-vătămării care spune că „se poate face orice și se poate spune orice până nu afectezi libertatea și viața celuilalt”.

" "

„Eu am avut COVID-19. Am stat în spital. Am fost destul de grav. M-am vindecat de COVID-19, dar mai am diverse reflexe și repercusiuni din zona respectivă. În momentul în care nu o să mai am anticorpi – acum am, mi-am făcut câteva teste să văd dacă mai am -, eu o să mă vaccinez.

Motivul nu este că îmi e frică să nu iau din nou COVID-19 și să ajung iar în situația în care am fost, ci din cauza faptului că vreau să dau un exemplu și, în același timp, vreau să-i respect pe ceilalți.

Din respect pentru ceilalți vreau să fac chestiunea respectivă, tocmai pentru a nu putea lua și a nu putea da în mod special.

În zona eticii politice există un principiu, principiul non-vătămării, „no harm”. Acest principiu spune că „se poate crede orice, se poate face orice până nu afectezi libertatea, credința, bunul mers, viața celuilalt”.

În momentul în care fac chestiunea respectivă deja am o problemă și, pentru a vă da un exemplu plastic, poți să crezi și în piatră, nu am o problemă că crezi în piatră, problema este dacă iei piatra și dai în mine, atunci am deja o problemă.

Același principiu îl aplici în zona asta. În momentul în care eu pot să fac prin comportamentul meu, prin atitudinea mea, prin non-vaccinarea mea rău celuilalt, deja am o problemă încălcând acest principiu etic al non-vătămării”, a conchis Ben Oni Ardelean.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *