Skip to content
Politică

Liberalul Bodea face praf anunțul Rovanei Plumb privind fondurile europene: Propagandă deșănțată, declarații halucinante, fanteziste

www.ziaruldeiasi.ro

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a declarat vineri, într-o întâlnire cu presa, că România şi-a propus ca, până la finele acestui an, să atragă fonduri europene în valoare de 12,5 miliarde de euro, însemnând cu 4 miliarde de euro mai mult decât în prezent.

Astfel, în cadrul financiar 2014 – 2020, România reușise să atragă, până anul trecut 8,5 miliarde euro. Adică în cei cinci ani de până acum țara noastră nu a reușit să absoarbă, în medie, nici 2 miliarde anual.

Pentru a afla care sunt șansele ca România să atragă anul acesta 4 miliarde euro, adică mai mult decît dublu, în comparație cu media anilor anteriori, PSNews a luat legătura cu deputatul liberal Marius Bodea.

Pe mine nu mă mai miră declarațiile acestea halucinante, fanteziste, ale membrilor guvernului PSD-ALDE”, a declarat Marius Bodea, în exclusivitate pentru PSNews.

Mai mult decât atât, în particular, doamna Rovana Plumb, pe care am avut-o, ca ministru interimar al Transporturilor, la audieri în comisia pentru Transport, acolo unde activez ca secretar, este un personaj care a anunțat, dacă vă amintiți, că va finaliza, în anul 2019, 180 de km de autostradă, în sensul că vor fi dați în exploatare.

Anunțul a fost făcut în condițiile în care din toate contractele însumate de infrastructură mare – autostrăzi în România, cu tot ce este acum în execuție și tot ce urmează să intre în execuție, nu se depășesc 118 km.

Noi am întrebat-o atunci de trei ori, îmi amintesc, în legătură cu cifrele acestea fanteziste, aruncate pentru presă, pentru imagine, nu știu pentru cine, dacă este sigură de cei 180 de km atunțați și a răspuns de fiecare dată că da.

Revenind la suma de 4 miliarde euro, atrași din fonduri europene, ne aflăm fix în aceeași situație – o propagandă deșănțată, fără nicio acoperire în realitate”, a adăugat el.

Definiția idiotului

Vă spun că este o chestiune de logică: nu poți să obții rezultate diferite, adică o îmbunătățire a situației și un grad de absorbție mai mare, când folosești în ecuație aceleași constante – incompetența și dezinteresul.

Dacă, la nivelul anului 2019, Ministerul Fondurilor Europene și autoritățile de management din celelalte ministere începeau cu o nouă strategie, o nouă structură de personal, o nouă abordare privind absorbția fondurilor, am fi putut accepta că la finele anului pot apărea rezultate mai bune.

Or, același A cu același B, însumat vor da același C.

Este pur și simplu definiția idiotului: să te aștepți la un rezultat diferit, plecând de la aceiași termeni pe care îi însumezi – asta este realitatea, din punctul meu de vedere”, spune Bodea.

Infrastructura mare nu avansează

Vorbim de investiții mari în România, care au fost amânate, pe perioadă nedefinită: spitalele regionale de urgență.

Cei de la PSD nu au mai făcut nimic să absoarbă nici măcar cei 150 de milioane de euro puși la dispoziție de Comisia Europeană și au spus că vorbim după 2021, 2022, încolo.

În zonele de infrastructură mare, nimic nu avansează, iar Comisia Europeană, prin vocea comisarului Corina Crețu, fostul lor coleg de la PSD, acuză că nu au fost trimise proiecte, pentru a fi finanțate, cum să se poată atrage acești 4 miliarde? Este o sumă uriașă!”, arată deputatul liberal.

2019, an electoral

Primul motiv pe caare îl văd pentru propaganda asta deșănțată este faptul că 2019 este an electoral.

Dar 2017 și 2018 nu au fost ani electorali, au remaniat guverne după guverne, mințind că vor performanță.

În 2018, de Centenar, România ar fi trebuit să arate că poate face ceva concret, la 100 de ani de la Marea Unire și să înceapă niște investiții mari – nu s-a făcut nimic!

Sigur, în 2019, avem o platformă politică diferită, pentru că avem două seturi de alegeri – europarlamentare și prezidențiale, iar 2020, alte două seturi de alegeri.

Oricâtă propagandă ar folosi, oricâte instrumente media de multiplicare a acestui mesaj mincinos, cine îi mai crede pe cei de la PSD?”, se întreabă retoric Marius Bodea.

Realitatea bate propaganda

Statistica privind numărul deceselor în accidente rutiere este alarmantă și se înrăutățește de la an la an, în spitale se moare ca la balamuc, din cauza condițiilor – pe cine cred ei că mai păcălesc?

Cine să îi mai creadă, rudele celor decedați?

Oameni văd realitatea pe pielea lor.

În marile aglomerări urbane, poluarea e la limite alarmante, iar mediul este un alt domeniu unde nu se absorb fonduri, așa cum trebuie.

Numai în municipiul Iași se înregistrează 300 de decese anual, din cauza poluării cu pulberi în suspensie.

Pe cine cred ei că mai păcălesc cu propaganda, când oamenii trăiesc aceste tragedii pe pielea lor?

Nu mai ține, iar sondajele arată că PSD se duce la vale”, spune, în concluzie, deputatul liberal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *