Skip to content
Puterea Știrilor Video

Liberalul Cristian Bușoi susține varianta candidatului unic la Primăria Capitalei. Cu condiția ca acesta să fie de la PNL

psnews.ro

Invitat în studioul „Puterea Știrilor”, europarlamentarul Cristian Bușoi, fost președinte al PNL București, a declarat că liberalii trebuie să aibă candidați proprii la Capitală. Bușoi a precizat că nu exclude nici varianta de candidat unic, dar „să fie un candidat unic al PNL susținut de celelalte partide”.

„Discuția cu un tur sau două tururi nu își mai are rostul. Noi am încercat și chiar am riscat guvernarea pentru a face această asumare (…). Vor fi alegeri într-un singur tur, din păcate. La București, PNL trebuie să aibă candidați proprii. Avem câteva opțiuni care sunt testate în sondajele de opinie.

Nu exclud varianta de candidat unic, dar aș vedea un candidat unic al PNL susținut de celelalte partide, mai ales că USR-PLUS nu au reușit să stabilească în acest moment un candidat comun. Între cele două formațiuni politice lucrurile sunt încă neclare. Trebuie făcută o analiză, să se așeze la masă președinții naționali, pentru că nu este o decizie care poate fi luată doar de organizațiile din București ale partidelor care vor să nu mai vadă PSD pe la butoane în următorii ani, nici la Primăria Capitalei, nici la primăriile de sector. Trebuie văzut care este soluția cea mai bună.

Nu exclud candidat comun, dar până să ajungem acolo trebuie ca PNL să stabilească candidații săi și apoi, în funcție de candidații săi, să vadă cu argumente puternice, să ceară sprijinul celorlalte forțe politice. PNL poate și singur să o învingă pe Gabriela Firea”, a declarat europarlamentarul Cristian Bușoi, la Puterea Știrilor.

Primarii vor fi aleşi într-un singur tur de scrutin

Amintim  că moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi UDMR a trecut de votul Parlamentului cu sprijinul lui Victor Ponta, iar principala consecință este că primarii vor fi aleşi într-un singur tur de scrutin.

Liberalii vor alegeri anticipate pentru că în sondaje sunt cotaţi cu peste 40%, deci ar putea fi siguri de guvernare în următorii patru ani, cu puţin sprijin parlamentar din partea UDMR. În schimb, PSD îşi păstrează armata de primari aleşi într-un singur tur şi merge patru ani în Opoziţie. Marele pierzător e USR. Dacă alegerile locale într-un singur tur vor fi organizate în aceeaşi zi cu alegerile parlamentare anticipate (21 iunie), Alianţa USR-PLUS va rămâne izolată în opoziţie şi va obține câteva fotolii de primari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *