Skip to content
Politică

Liberalul Daniel Fenechiu nu îi dă nicio șansă Vioricăi Dăncilă în cursa pentru Cotroceni: Este primul caz din 1990 încoace când se întâmplă asta

 

Liberalul Daniel Fenechiu nu îi dă nicio șansă candidatului PSD, Viorica Dăncilă, în cursa pentru Cotroceni, precizând pentru PSNews.ro că singurul obiectiv al social-democraților e ajungerea în turul 2, aceștia trecând prin cea mai neagră perioadă din 1990 încoace. Liberalul a mai spus și că viitoarele alegeri din 2024 ar putea aduce schimbări majore pe partea stângă a eșichierului politic, acolo unde PSD ar putea pierde primatul.

“Eu cred că sondajele pe care le-au avut pe masă liderii PSD au arătat că în momentul de față este dificil de venit cu acel candidat care să le asigure prezența în turul al doilea. Probabil ați observat că întreaga comunicare PSD a fost să identifice un candidat care nu să câștige președinția României, ci să intre în turul 2, iar acesta cred că este primul caz din 1990 încoace când se întâmplă asta. Astfel, probabil că a prevalat o argumentație de genul: președintele partidului, prim-ministrul care are resursele și posibilitatea de a genera măcar ideea de mobilizare a activului de partid să candideze, pentru că altminteri presupun că obiectivul numit turul 2 ar fi fost extrem de departe.

Una peste alta, cred că aceasta este o decizie pe care liderii PSD și-o asumă, acum rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile. Poate în 2024 un alt candidat al Partidului Național Liberal se va bate cu un alt candidat serios al stângii, care însă nu știu dacă va fi de la PSD, pentru că la modul cum evoluează lucrurile s-ar putea ca liderul stângii în 2024 să nu mai fie PSD”, a precizat liberalul.

Viorica Dăncilă a fost aleasă candidatul PSD pentru alegerile prezidențiale, marți, în Birou Politic Național, iar apoi a fost validată în CEx. Au fost doar două voturi împotrivă, toți ceilalți lideri PSD votând pentru premier.

Premierul a declarat că are șanse în fața lui Klaus Iohannis și că românii pot vedea că ar putea avea primul președinte femeie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *