Skip to content
Politică

Liberalul Daniel Zamfir are o veste bună. CCR mai dă o soluție în favoarea debitorilor

palo.ro

Grijile românilor care nu au reușit să își mai achite creditele imobiliare încep ușor, ușor să se risipească, asta și grație eforturilor făcute de parlamentarul liberal Daniel Zamfir de a creiona o Lege a dării în plată cât mai clară.

Acum, Zamfir mai adaugă încă  o veste bună primită de la Curtea Constituțională chiar înainte de debutul minivacanței de Sfânta Maria.

„Vineri, Curtea Constitutionala a mai dat o Decizie in favoarea consumatorilor! Decizia 95/2017 consfiinteste fara echivoc ca Legea darii in plata se aplica atat celor care au fost executati silit, cat si celor care sunt in procedura de executare. Ca sa fie foarte clar, se va sista orice poprire pe venit celor care au ramas fara imobil!
Sunt convins ca acum dupa motivarea extrem de clara a CCR, instantantele vor solutiona mult mai rapid cauzele in favoarea consumatorilor!”, anunță senatorul liberal, într-o postare de pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Zamfir tranșează problema debitorilor cu băncile: Nu poți să îmi distrugi viața! EXCLUSIV

De mai mult timp, Zamfir încearcăsă pună capăt unor abuzuri la care se dedau instituțiile de credit din România, Legea dării în plată fiind un punct de referință în relațiile dintre creditori și debitori.

„Darea în plată trebuie să fie ultima soluție, numai atunci când omul nu mai poate plăti”, susține liberalul, care amintește și faptul că CCR a stabilit deja că o bancă este obligată să renegocieze condițiile de creditare înainte de a trece la executarea bunului imobil pus ca garanție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *