Skip to content
Politică

Liberalul Florin Cîțu critică împrumuturile Guvernului: Doar dobânzile ne costă un miliard de lei în plus anual

Întrucât nu se mai poate împrumuta pe plan intern, Guvernul ia bani din afara ţării la o dobândă de un miliard de lei anual şi plănuieşte o creştere a taxelor şi impozitelor, a precizat senatorul PNL, Florin Cîțu, într-o postare de pe Facebook, de vineri.

„Guvernul este disperat după bani. (…) Guvernul nu se mai poate împrumuta pe pieţele interne. Dacă o face, preţul creşte de la o săptămână la alta”, a spus senatorul.

„În acelaşi timp, guvernul pregătea schimbarea legislaţiei în vigoare pentru a mai creşte, implicit, taxele pentru generaţiile viitoare”, a adăugat Florin Cîțu.

Pentru a-şi susţine punctul de vedere, senatorul PNL a postat un fragment dintr-o Hotărâre de Guvern, prin care Guvernul a mărit suma pe care trebuie să o împrumute.

„Modificările introduse vizează înlocuirea la art. 1 din Hotărârea Guvernului nr. 1264/2010, a sumei maxime de 27 miliarde EUR sau echivalent în orice valută, cu valoarea de 31 miliarde EUR sau echivalent în orice valută, în scopul acoperirii necesarului brut de finanţare prin emisiuni de titluri pe pieţele internaţionale de capital pentru perioada 2019 – 2020”.

Ulterior, Florin Cîțu face din nou referire la o creştere a taxelor şi impozitelor, menită să acopere împrumuturile.

„Vreţi să ştiţi cât ne costă ÎN PLUS doar dobânzile? Atenţie – Un miliard de lei anual în plus doar costul dobânzilor”

„Pentru că cineva trebuie să plătească împrumuturile cu dobânzile astronomice înapoi, PSD+ALDE vor creşte taxele, impozitele, accizele, contribuţiile, dacă mai rămân la guvernare!

NU au bani pentru pensii şi salarii. Le plătesc din taxele pe care le impun generaţiilor viitoare”, a concluzionat Florin Cîțu.

1 comentariu la “Liberalul Florin Cîțu critică împrumuturile Guvernului: Doar dobânzile ne costă un miliard de lei în plus anual

  1. Las-o jos ca…macani degeaba Citule ! Apropo, de doi ani tooooot anunti ca nu-s bani ! Uite ca sunt….totusi destui ! Azi se…”dau” destul de multi banutii la profesori….! Numa` ca sa te contrazica pe tine ????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *