Skip to content
Politică

Liberalul Florin Cîțu îl contrazice pe Dragnea în privința sumelor de la Fondul de Dezvoltare şi Investiţii: Toți primarii ar trebui să știe asta!

Liviu Dragnea a anunţă printr-o postare pe pagina Facebook că, începând de săptămâna aceasta, primarii au un nou instrument – Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, fiind puşi la dispoziţia primăriilor, asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară, universităților 10 miliarde de euro.

Dragnea a precizat că „ţine numai de primar să vină cu doar două documente la Bucureşti şi banii merg la comunitate, pentru oameni. Punem la dispoziţia primăriilor, asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară, universitatilor 10 miliarde de euro pentru a oferi cetăţenilor o viaţă mai bună. Noi ne dorim o Românie puternică, bogată şi respectată. Aşa cum am promis, creştem România şi aducem bunăstare românilor!”

Economistul Florin Cîțu a precizat pentru PSNews.ro că liderul PSD minte atunci când spune că, prin intermediul Fondului de Dezvoltare si Investitii, sunt puse la dispozitia primarilor 10 miliarde de euro, suma fiind în realitate mult mai mică.

“Liviu Dragnea face promisiuni mincinoase și toți primarii trebuie să știe asta! Realitatea este următoarea: anul acesta suma pe care o are la dispoziție Fondul de Dezvoltare şi Investiţii este de 300 de milioane de lei, echivalentul a 63 de milioane de euro. Nici vorbă de 10 miliarde euro.

Eu am făcut publică și o fotografie în care se arată clar o hotărâre de govern prin care se aprobă acordarea de către Ministerul Finanțelor Publice a unui împrumut de 300 de milioane lei lei din disponibilitățile contului curent general al trezoreriei statului, pentru Comisia Națională de Strategie și Prognoză, în scopul constitutirii sumelor necesare functionării Fondului de Dezvoltare și Investiții”, a conchis liberalul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *