Liberalul Mario De Mezzo, noul prefect de Olt 

mario de mezzo
Foto: Mario de Mezzo

Noul prefect al județului Olt, Mario Lucian De Mezzo (PNL), a fost învestit în funcție vineri, 4 august 2023. El îl înlocuiește pe Florin Homorean, reprezentant al aceluiași partid.

Ceremonia de depunere a jurământului a avut loc în sala de videoconferințe a instituției, în prezența șefilor de instituții din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a celor doi subprefecți – Ana-Maria Ciaușu (PNL) și Cosmin Floreanu (PSD) – și a primarilor Marian Vasile (primarul comunei Studina) și Ion Ioniță (primarului comunei Priseaca), singurii reprezentanți ai PNL din organizația județeană Olt.

„Pentru că vreau să mă asigur că va exista o tranziție lină și că nu vor fi sincope de niciun fel în urma acestei schimbări a prefectului, voi începe, imediat după această întâlnire, întâlniri cu colegii din prefectură și din deconcentrate. De asemenea, voi avea întâlniri, în afara biroului, cu instituțiile cu care prefectura interacționează direct și vă promit că ne vedem săptămâna viitoarte pentru o primă conferință de presă în care să vă prezint concluziile începutului meu de mandat de prefect”, au fost printre puținele precizări făcute de noul prefect.

Provocat să răspundă și cu privire la eventuala sa candidatură pentru funcția de primar al Slatinei (Mario De Mezzo a fost, pentru câteva luni, la alegerile trecute, candidatul PNL pentru această funcție, ulterior fiind înlocuit cu șeful filialei județene, Liviu Voiculescu, acesta din urmă pierzând alegerile în fața primarului Emil Moț), noul prefect a evitat să dea un răspuns tranșant.

„Astăzi sunt prefectul județului Olt. Până la alegerile locale mai este un an și cred că nu are rost să vorbim despre alegerile locale cu ocazia depunerii jurământului”, a spus De Mezzo.

Mario De Mezzo (46 ani) este fost jurnalist, „născut, crescut în Slatina”, cu bunic italian, însă în ultimii ani activitatea sa s-a derulat preponderent în București. Ocupă, de altfel, și funcția de vicepreședinte al organizației PNL Sector 5, fiind menționat chiar ca potențial candidat pentru funcția de primar al acestui sector. În următoarea perioadă va locui, însă, în Slatina, a mai precizat De Mezzo, conform adevarul.ro.

„Mandatul de prefect a fost un privilegiu și o onoare”
Fostul prefect Florin Homorean este de asemenea membru PNL, iar schimbarea sa din funcție, venită pe neașteptate, chiar în timp ce se afla în concediu de odihnă, este pusă pe seama „jocurilor” din filiala Olt a PNL.

Homorean ocupă funcția de secretar general al PNL Olt, iar pentru aceasta a renunțat la postul de comisar al Gărzii de Mediu Olt (instituție pe care a și condus-o în anumite perioade), în care avea o vechime considerabilă.

„Astăzi mi-am încheiat misiunea primită în urmă cu aproape patru ani. O misiune nobilă și solicitantă în același timp, dar și una plină de responsabilitate și satisfacții pe măsură. Sunt mândru să adaug în cartea vieții mele capitolul unei perioade în care am reprezentat și am aplicat din poziția de prefect al județului Olt, cu onoare și respect, directivele unui guvern responsabil.

Astăzi, la capătul acestui mandat, am satisfacția personală a unui om împlinit. Căci mandatul de prefect al județului Olt care mi-a fost atribuit a fost un privilegiu și o onoare. Privilegiul de a cunoaște si a colabora cu oameni extraordinari și onoarea de a primi încrederea voastră, a tuturor. Îmi doresc și sper că am reușit în acești ani să răspund pe măsura așteptărilor.

Vă mulțumesc tuturor, omologi din țară, directori de instituții, reprezentanți ai presei ori simpli cetățeni. Vă mulțumesc pentru suport, pentru înțelegere, pentru colaborare, pentru timpul petrecut împreună și lucrurile bune ori mai puțin bune care ne-au reunit în ultimii ani. Vă respect și vă doresc tuturor sănătate și mult succes!” este mesajul postat de Florin Homorean pe contul său de Facebook.

Numirea noului prefect Mario De Mezzo s-a făcut fără consultarea președintelui PNL Olt, senatorul Liviu Voiculescu, acesta declarând că a aflat de schimbare în ultimul moment.

Întrebat de cât timp știa că urmează să ocupe postul de prefect al județului Olt, De Mezzo a evitat să dea un răspuns. „Astăzi sunt prefect al județului Olt și cred că asta este ceea ce contează”, a spus Mario Lucian De Mezzo.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: