Skip to content
Puterea Știrilor Video

Liberalul Mircea Hava susține că USR-iștii care se ocupă de PNRR sunt „amatori”: Sunt chestiuni de gâgă, sunt chestiuni de oameni care nu au făcut nimic

Facebook

Invitat la Puterea Știrilor, europarlamentarul liberal Mircea Hava, președintele PNL Alba, susține că principalele sincope în PNRR au apărut ca o consecință a coordonării programului de către niște „amatori”, el făcând astfel referire la ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

”Este obligatoriu să se ajungă la o concluzie. Eu îi las să iasă cu concluziile pe cei care au negociat puternic în ceea ce privește PNRR-ul. N-aș vrea să ies să spun că lucrurile sunt aranjate, ca pe urmă să se mai întâmple ceva, pentru că ați văzut că, din păcate, putem avea surprize care pe mine mă fac să cred – și pot să demonstrez treaba asta -, că cei care lucrează și se ocupă de PNRR sunt amatori. Mă doare să spun acest lucru pentru că vorbesc de România.

Am fost aproape 30 de ani primar în municipiul Alba Iulia. Am fost campion la atragerea fondurilor europene și știu ce înseamnă lucrurile. Nu știu ce se va întâmpla cu lucrurile acestea, dar lucrurile bune nu se întâmplă, iar situația stagnează.

Sunt alocați 29,2 miliarde, dintre care ei sunt împărțiți: grant și credit. Despre lucrul acesta nu prea se vorbește, parcă ne este frică sau este o rușine să spunem că putem să luăm un credit. Creditul este extraordinar de avantajos.

Astăzi, asistăm la tot felul de supărări, la tot soiul de chestiuni legate de curtea școlii: mi-ai luat mingea, dă-mi mingea, eu am făcut mai multe, știu mai multe decât tine. Deja s-a întârziat luni de zile și poate cineva va spune că <<ce dacă că s-a întârziat?!>> Păi nu că <<și ce dacă s-a întârziat>>, pentru că asta înseamnă că nu știm termenii, de data aceasta nu ne mai iartă nimeni”, spune Hava.

De asemenea, acesta amintește că ultima șansă pentru aprobarea PNRR este la sfârșitul lunii mai.

„Dacă nu ne ducem foarte bine pregătiți la sfârșitul lunii mai vom veni din nou acasă. Nu poți să mergi când știi că ai 29,2 miliarde alocate și tu să te duci cu 40 de miliarde. Sunt chestiuni de gâgă, sunt chestiuni de oameni care nu au făcut nimic. Mă doare. Banii sunt acolo și tot timpul ni se spune: <<luați banii>>.  Asta este cerința.

Programele naționale nu se pot aproba o dată la Franța, o dată la Germania și o dată la altcineva, se aprobă toate. Nu suntem singuri, dacă asta liniștește pe cineva. Mai sunt încă 12 țări care încă nu și-au prezentat PNRR-ul. Aici ar trebui acționat”, spune europarlamentarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *