Skip to content
Politică Video

Liberalul Nazare, despre teama de candidatul PSD: „Trebuie să recunoaștem- PSD are un avans față de PNL” EXCLUSIV (VIDEO)

Deputatul Alexandru Nazare (candidatul PNL pentru Primăria Sectorului 1) este invitatul interviurilor Psnews din această săptămână.

Astfel, în cadrul interviului acordat PSnews.ro, Alexandru Nazare a vorbit despre strategia de campanie și teama față de candidatul PSD la Primăria Sectorului 1.

În același timp, în contextul în care bătălia pentru Primăria Sectorului 1 este acerbă, fostul ministru PDL al Transporturilor din guvernul Ungureanu a vorbit și despre șansele pe care le are PNL-ul în fața contracandidaților.

 

Dan Bucura: Interesant. Până să ajungeți, însă, la Primărie, aveți de trecut printr-o campanie electorală. În momentu de față, sondajele, așa cum arată ele, vi-l dau ca important contracandidat pe reprezentantul PSD-ului, pe domnul Tudorache. Haideți să-i facem o radiografie: cum vedeți contracandidatul PSD-ului și cum credeți că va fi campania având în vedere particularitățile de până acum – vă așteptați la o campanie agresivă, vă e teamă, până la urmă, de candidatul PSD-ului?

Alexandru Nazare: Nu cred că putem să gândim în termeni de teamă. Nu, nici nu încape discuție despre așa ceva. E adevărat, trebuie să recunoaștem acest lucru – PSD are un avans față de PNL.

Dan Bucura: Într-un sector totuși mai de dreapta față de alte sectoare din București.

Alexandru Nazare: E adevărat. Deci, luând în calcul acest lucru, evident că tratăm cu seriozitate orice candidat al PSD-ului dat fiind scorul bun pe care îl are PSD-ul la această oră. Dar nu putem să vorbim de teamă pentru că am încredere că vom veni cu un program foarte bun, foarte aplicat pe care liberalii din Sectorul 1 îl vor aprecia. Și tot liberalii din Sectorul 1 vor dori să continue proiectele bune deja demarate. Ca atare, acest lucru îl consider surmontabil. Cu toate acestea, într-adevăr, tratăm cu mare seriozitate toți candidații PSD-ului.

Dan Bucura: Pe zona de dreapta dacă ar fi să rămânem – ALDE are deja un candidat, probabil că și PMP-ul lui Traian Băsescu. Acești candidați tot cu profil de dreapta încurcă oarecum cursa candidatului PNL, adică a dvs.? Era unirea dreptei mai normală și mai naturală în eventualitatea câștigării unui sector, poate chiar a Capitalei? 

Alexandru Nazare: Într-adevăr, fărămițarea pe partea dreaptă e importantă și trebuie luată în calcul, dar pe de altă parte să știți că în conștiința publică deja există formată ideea că bătălia reală se dă între cele două partide mari. Ca atare, lumea cred că se va orienta, tocmai pentru a-și folosi util votul, către unul dintre cele două partide mari. Cred că dacă ne concentrăm să ne prezentăm argumentele foarte bine, reușim să capacităm electoratul de dreapta din București. Vom reuși să-l capacităm. Evident, într-adevăr, sunt discuții, vedeți și dvs. ce se întâmplă cu partide mai mici de dreapta, dar în mod real aceste partide nu vor ajunge să-și pună în practică nicio măsură concretă din cele pe care le enunță. Ca atare, cred că electoratul din București e suficient de matur încât să decidă între cei care chiar pot face ceva și cei care din cauza acestui context politic nu vor ajunge să-și pună în practică ideile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *