Skip to content
Politică

Liberalul Pavel Popescu reacționează la cazul fetiței din Baia de Aramă: Procurorul este complet vinovat, nu ar trebui să mai profeseze

Cazul fetiției de opt ani din Baia de Aramă, județul Mehedinți, a scandalizat o țară întreagă. Fetița a fost luată cu mascaţii de lângă asistenţii maternali care o creşteau încă de mică, pentru a fi dată unei familii din SUA care a adoptat-o. Soţul asistentei maternale a filmat totul live pe Facebook, iar filmarea a făcut înconjurul țării.

Ulterior, mai mulți oameni politici, atât din Opoziție, cât și de la Putere, au făcut declarații pe marginea acestui caz. Deputatul PNL, Pavel Popescu a explicat pentru PSNews.ro că acesta este un caz mai complicat decât aratâ aparențele. Totuși, deputatul este de părare că procurorul care a luat-o pe micuță trebuie să demisioneze din magistratură.

" "
" "

“Este un caz extrem de complicat, dar e complicat pentru că ne place să complicăm lucrurile. Pe de altă parte, eu sunt surprins într-un mod negativ de faptul că noi, ca popor reacționăm tot timpul așa cum reacționăm în cazurile acestea la cald, și întotdeauna vorbim de fapt despre ceea ce nu este important în cazul respectiv. Prima reacție a oamenilor a fost că, uite copilul e luat din sânul mamei, dar de fapt ceea ce era foarte important era ce se petrecea în mintea acelui copil. Din ce am văzut ulterior, putem lua foarte simplu în calcul faptul că acest copil, cu imaturitatea unui copil pe care o are și la vârsta respectivă, a putut fi montat de asistenții maternali, i s-a putut vinde o poveste acelui copil, ei încălcând legea.

Deci situația este atât de complicată încât trebuie judecat la rece, trebuie analizat întotdeauna înainte ca cineva să reacționeze tranșant pe acest subiect. În momentul de față eu o consider pe acea doamnă procuror complet vinovată de ceea ce a făcut acolo și cred că nu ar trebui să mai fie în magistratură și v-o spun responsabil fără nici o legătură cu a politiza justiția din România și rușine celor care fac acest lucru. Problema principală în acest caz a fost lipsa dimensiunii umane”, a arătat deputatul.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *