Skip to content
Politică Puterea Știrilor

Liberalul Virgil Popescu, acuzații grave la adresa Executivului: Acest Guvern ne ține dependenți energetic de Rusia

Președintele PNL Mehedinți, deputatul Virgil Popescu, cel mai recent invitat al ediției video”Puterea Știrilor”, a vorbit despre moțiunea simplă depusă de PNL împotriva actualului ministru al Energiei, Anton Anton.

Intitulată „S.O.S sectorul energetic! PSD şi ALDE duc România în beznă!”, moțiunea va fi dezbătută luni, 15 aprilie, în plenul Camerei Deputaților și va fi supusă la vot miercuri, pe 17 aprilie.

”Este o moțiune care trage un puternic semnal de alarmă. PSD și ALDE și-au bătut joc de sistemul energetic, prețurile la energie electrică au crescut în 3-4 ani cu 20%, prețurile la gaze naturale au crescut și ele cu vreo 15%.
Apoi, avem de 15 ani în dezbatere strategia energetică a României. Când a fost investit în funcție, ministrul Anton Anton a venit în Parlament și a spus că va demara și va finaliza strategia energetică. Iar acum, ca să vezi, strategia energetică a României e blocată de o colegă de-ale dânsului de partid (ALDE – n.r.), de doamna Grațiela Gavrilescu la ministerul Mediului. Deci strategia energetică nu are aviz de mediu”, a spus Virgil Popescu la ”Puterea știrilor”.

Liberalul susține că politica economică a actualei Puteri afectează securitatea energetică a României.

”Este, cred, pentru prima dată în istoria României post-decembriste când un guvern pune în pericol securitatea energetică a țării. S-au blocat toate marile proiecte. Proiectul exploatării gazelor naturare din Marea Neagră este blocat. Petrom a anunțat că se mai gândește dacă investește, iar Exxon a spus clar că acest cadru legislativ nu permite investiții. Exloatarea gazelor din Marea Neagră însemnă independența energetică a României. Ori blocarea acestor exploatări, simultan cu o scădere a producției on shore, unde resursele sunt pe sfârșite, înseamnă o dependență mai mare de gazul rusesc. Acest guvern ne ține dependenți de Rusia”, a afirmat Virgil Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *