Skip to content
Bihor Cultura

Librăria din Oradea în care copiii se pot simți ca în povești

În centrul municipiului Oradea, două mame îndrăgostite de literatură au pus bazele unui centru de lectură, artă, muzică și joacă în care poveștile copilăriei prind viață. Laura Clintoc, sufletul acestei lumi de basm pe care a imaginat-o impreună cu partenera sa din Canada, Daniela Lunga, spune că libraria s-a deschis la sfarsitul anului 2018, după 7 luni în care s-a muncit extrem de mult, din dorinta de a-i apropia pe copii de lumea cartilor si de a le forma gustul și discernământul pentru frumos.

În acest ”taram al povestilor” copiii vin cu părinții și pleacă acasă fie cu o carte cumpărată, fie după ce au răsfoit mai multe volume în biblioteca existenta. În plus, adulții pot socializa într-o atmosfera caldă la o cană de ceai sau o ceașcă de cafea, anunță oradeaindirect.ro.

Cair Paravel e un spațiu creativ și imaginativ amplasat în Piața 1 Decembrie, nr 3. Interiorul „librăriei copiilor” dispune de un spațiu generos, de 170 de mp, gândit în amănunt de echipa Touzson Design pentru a recreea imagini, prin simboluri ale Narniei (castelul, cufărul, felinarul).

La Cair Paravel au demarat si atelierele creative, “Ora de Povești” a început cu Povestea primelor daruri de Crăciun în lectura lui Andrei Fazecas, actor la Teatrul Arcadia, iar “Povești în jurul lumii” a avut-o că protagonista pe soția baschetbalistului Sean Denison.

1 comentariu la “Librăria din Oradea în care copiii se pot simți ca în povești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *