Lichidatorul CITR anunță modificări ale termenelor-limită în falimentul Euroins

Sursă foto: Linkedin

CITR, în calitate de lichidator judiciar al Euroins, a solicitat şi a primit aprobarea Tribunalului Bucureşti pentru prelungirea unor termene de interes pentru creditori. Solicitarea CITR are la baza dorinţa şi necesitatea de a informa cât mai mulţi creditori ai Euroins despre faliment şi drepturile pe care le au, potrivit news.ro.

Termenele actualizate sunt după cum urmează:

termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor la masa credală este 04.08.2023

termenul de verificare a creanţelor, de întocmire şi publicare în BPI a tabelului preliminar de creanţe este 04.09.2023

termenul de definitivare a tabelului creanţelor este 28.08.2023

data primei şedinţe a adunării generale a creditorilor este 08.09.2023

Termene care rămân neschimbate:

Conform legii şi deciziei instanţei deţinătorii de poliţe emise de către EUROINS au de la declararea falimentului, maximum 90 de zile, adică până pe 08.09.2023 inclusiv, pentru a contracta un alt furnizor de RCA şi pentru depunerea cererilor de deschidere a dosarelor de daună în situaţia în care s-a produs un eveniment asigurat acoperit de o poliţă de asigurare în vigoare şi/sau a cererilor de plată la Fondul de Garantare a Asiguraţilor, sau 90 de zile de la data naşterii dreptului de creanţă, atunci când acesta s-a născut ulterior .

Deţinătorii de poliţe pot solicita în toata această perioadă rezilierea contractelor de asigurare şi recuperarea restituirilor de primă sau, în caz, contrar, poliţele vor înceta de drept  în 90 de zile, termen care se împlineşte la 08.09.2023

Termenul de 90 de zile nu se aplică  contractelor de asigurare încadrate în clasa de asigurări 15 – Garanţii, prevăzută în secţiunea A din anexa nr. 1 la Legea nr. 237/2015 privind autorizarea şi supravegherea activităţii de asigurare şi reasigurare, cu modificările şi completările ulterioare, pentru care termenul de încetare de drept este de 150 de zile de la data pronunţării hotărârii de deschidere a procedurii de faliment, în speţă 07.11.2023; în aceleaşi condiţii, încetează de drept şi contractele de reasigurare.

Dreptul creditorilor de asigurări de a solicita plata sumelor cuvenite de la Fondul de Garantare a Asiguraţilor se naşte la data publicării în Monitorul Oficial al României a Deciziei Autoritatii de Supraveghere Financiara nr. 262/17.03.2023.

Toate detaliile sunt disponibile pe site-ul lichidatorului judiciar, CITR şi pe www.citr.ro şi pe site-ul FGA: https://www.fgaromania.ro/

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: