Skip to content
Politică

Lider al opoziţiei, acuzaţii vehemente la adresa lui Ponta. De ce ar fi bine ca premierul să rămână în Turcia

Un lider al opoziţiei lansează acuzaţii vehemente la adresa premierului Ponta, arătând de ce ar fi bine ca şeful Executivului să rămână în Turcia.

Eugen Tomac (preşedintele PMP) s-a plâns, joi, pe Facebook, că Ponta „a decredibilizat România în faţa partenerilor noştri occidentali, participând la Jocurile Europene din Azerbaidjan (eveniment la care au absentat ceilalţi lideri politici din Uniunea Europeană), pozându-se alături de Putin şi trimiţând în acest fel semnale de deschidere şi către alte tabere geopolitice”.

Al doilea motiv este, în opinia lui Tomac, acela că Victor Ponta „a introdus o formă de comunicare personalizată şi dezorganizată, guvernând prin facebook”.

„Absenţa sa a fost semnalată pe facebook, scăderea TVA-ului la 19%, fiind, de asemenea, o porţie de atenţie dată poporului de pe patul din spital, prin facebook. Să nu mai vorbim de faptul că, expirând delegaţia lui Gabriel Oprea de vineri până duminică, România nu avea în mod oficial premier, românii fiind obligaţi să dea refresh pe pagina de facebook a premierului pentru a afla cine şi când ne va guverna. Noi toţi am aflat duminică seară, de pe platforma de socializare, că Ponta va trimite o scrisoare la Palatul Cotroceni cu sugestia de premier interimar, situaţie impardonabilă pe fondul crizei regionale actuale”, detaliază preşedintele PMP.

De asemenea, el aminteşte de neregulile din noiembrie, de la secţiile de votare din străinătate şi de „circul politic” în care prim-ministrul ar menţine România, practicând „politica minciunii şi a inconsecvenţei”.

Nu în ultimul rând, Eugen Tomac reclamă faptul că Victor Ponta „a creat şi a susţinut un grup privilegiat de corupţi în poziţii cheie ale statului român, blocând cererile justiţiei şi apărând tovarăşi precum Dragnea şi Sova în detrimentul cetăţenilor României. Şi-a asigurat menţinerea în funcţie, apelând la solidaritatea în bloc a PSD-ului, deşi este acuzat pentru fapte săvârşite chiar şi în timpul guvernării”.

„Ponta, ai umilit destul ţara care ţi-a oferit onoarea de a-i fi premier, demisionează, înscrie-te mai bine la un doctorat şi încearcă să-l scrii chiar tu de data aceasta!” încheie Tomac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *