Skip to content
Politică

Încă un lider al PNL, condamnat definitiv. EXCLUSIV Reacția PNL și ce se va întâmpla cu deputatul

Unul din deputații PNL și coordonator județean al campaniei prezidențiale a lui Klaus Iohannis a suferit marți o puternică lovitură, după ce a fost condamnat definitiv de către Înalta Curte la 6 luni cu suspendare pentru fapte de corupție.

Deputatul liberali Thuma Hubert, cel desemnat de PNL să coordoneze campania prezidențială a lui Klaus Iohannis în județul Ilfov a fost marți condamnat definitiv la 6 luni cu suspendare, după ce judecătorii l-au găsit vinovat pentru acuzația ”de de folosire a influenţei sau a autorităţii de către o persoană cu funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.”

De asemenea, în același dosar a fost condamnat pentru instigare la infracțiune și fostul procuror șef al Parchetului Sectorului 4, Mihai Betelie.Pedepsele celor doi au un termen de încercare de doi ani şi şase luni.

Contactați de PSnews.ro, secretarul general al PNL, Marian Petrache și purtătorul de cuvânt, Alina Gorghiu, au oferit primele reacții cu privire la condamnarea deputatului Thuma Hubert.

Marian Petrache, lider al PNL Ilfov, a precizat pentru PSnews.ro că ”în noul statut al PNL este prevăzut foarte clar ce se întâmplă cu orice persoană condamnată definitiv. Dacă e condamnare, de orice fel, pe noul statut este exclus. Un lucru este cert: statutul se aplică la toți.”  Întrebat ce crede că va face deputatul de Ilfov, Tuhma Hubert și dacă acesta ar putea să se retragă din politică, secretarul general al PNL a precizat că ”i-ar părea rău dacă s-ar retrage din politică, este un coleg bun.”

De asemenea, Alina Gorghiu, purtător de cuvânt al PNL, a explicat că ”pe noul statut acesta va fi exclus, dar după cum știți noul statut nu este definitiv. Pe statutul actual, un membru PNL își pierde calitatea de membru doar în cazul în care există decizii definitive cu condamnare. Probabil, în foarte scurt timp, când se va definitiva hotărârea, prevederea aceasta este: pentru condamnări cu fapte de corupție, oricine intră sub incidența articolului, va fi exclus.”

Până în acest moment, niciun reprezentant al PDL nu a putut fi contactat de reporterul PSnews.ro.

Potrivit rechizitoriului DNA, în perioada iulie 2011 – ianuarie 2012, inculpaţii Betelie Mihai, în calitate de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti şi Grigorescu Bogdan-Nicolae, secretar al Primăriei Sectorului 1 Bucureşti, ar fi efectuat prin persoane interpuse activităţi de comerţ şi ar fi participat la administrarea SC Enviroservice SRL Bucureşti în scopul obţinerii unor foloase materiale necuvenite. Atribuţiile de administrare a acestei societăţi comerciale, ai cărei reprezentanţi legali erau rude sau persoane foarte apropiate celor doi inculpaţi, au fost împărţite între cei doi inculpaţi care şi-ar fi încălcat interdicţiile privitoare la incompatibilităţi prevăzute în Statutul judecătorilor şi procurorilor şi, respectiv, în Legea administraţiei publice locale.

În acest scop, cei doi inculpaţi s-ar fi ocupat în fapt de administrarea acestei firme (cu obiect de activitate achiziţionarea deşeurilor colectate selectiv în vederea reciclării), implicându-se în mod direct în tot ceea ce însemna funcţionarea acesteia: relaţiile cu partenerii de afaceri, selecţia de personal şi plata salariilor, achiziţii de utilaje şi plata acestora, relaţiile cu unităţile bancare, distribuţia mărfurilor, plata chiriei etc.

De asemenea, în referatul DNA se mai arată că în perioada septembrie – noiembrie 2011, Betelie i-ar fi solicitat lui Thuma, vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal – Filiala Ilfov, să îl sprijine în demararea şi dezvoltarea activităţii SC Enviroservice SRL (cu punct de lucru în comuna Vidra, judeţul Ilfov), apelând la prerogativele funcţiei sale de conducere a unei filiale locale a partidului politic respectiv.

3 comentarii la “Încă un lider al PNL, condamnat definitiv. EXCLUSIV Reacția PNL și ce se va întâmpla cu deputatul

  1. acum purtatoarea vorbelor candidatului-mut o scalda, dar in cazul lui Rosca-Stanescu a fost foarte hotarata dand sentinta scurt si clar:” de azi nu mai este membru PNL” !

  2. Mai Petrache, ori te crezi prea smecher, ori chiar esti prost ca noaptea. Pai cu Chiuariu ce facurati, ma ??? Lui ce Statut i-ati aplicat ? Plus ca uite, inca un nume recomandat pe lista lui Alinutza. Alta care uita tot.

  3. P.S. : In schimb, nu care cumva sa-i aplicati Statutul asta nou, al PNL-ului asta mare, lui Boc ! Sa nu il suparati cumva pe Basescu, viitorul lider al dreptei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *