Skip to content
Politică

Lider al Senatului anunță decizia care ar putea lovi în plin PSD-ul

Se anunță un nou hop pentru actuala majoritate parlamentară și în special pentru PSD.

Unul dintre membrii Biroului Permanent al Senatului a precizat luni că ar putea fi reluată procedura de vot în cazul lui Dan Șova, având în vedere că hotărârea camerei superioare a Parlamentului a fost declarată neconstituțională de către CCR.

Senatorul social- democrat Ioan Chelaru a precizat luni că că o decizie privind reluarea votului va fi luată după ce Senatul va primi un punct de vedere oficial de la Curtea Constituțională.

„CCR va trimite și Senatului decizia și va fi publicată în Monitorul Oficial. În prima ședință a Biroului permanent vom pune în discuție calea de urmat. Cred că drumul de urmat este dezbatere în Comisia juridică, stabilirea unei hotărâri în săptămâna următoare, după o ședință în plen a Senatului, probabil un nou vot. Așa cred. Am văzut puncte de vedere care vorbesc despre reinterpretare. Atât timp cât CCR a declarat neconstituțională întreaga hotărâre, asta înseamnă că și votul este neconstituțional, deci toată procedura, și atunci va trebui să refacem procedura”, a declarat explicat, la finalul Biroului permanent al Senatului, potrivit agerpres.ro.

Senatorul PSD a precizat că nu se pune problema reinterpretării iar cine vorbește în acești termeni sau nu cunoaște situația, sau este de rea credință.

„Dacă CCR a spus foarte clar că este o problemă cu hotărârea, care este dată în principiu în baza unor acte normative care au fost declarate în urmă cu 10 ani sau 7 ani neconstituționale, dar care nu au fost modificate, în aceste condiții toată procedura care s-a desfășurat în ziua respectivă este neconstituțională și va trebui refăcută. Ceea ce cred că se va întâmpla. Vom vedea ce, nu hotărăsc eu, am spus doar un punct de vedere”, a menționat Ioan Chelaru, notează agerpres.ro.

În azul în care votul din cazul Șova se va relua, în perioada următoare, iar senatorii, sub presiunea imensă a opiniei publice, vor da curs solicitării DNA de reținere și arestare a fostului ministru al Transporturilor, conducea social democraților vor suferi o nouă lovitură dura, cel puțin din punct de vedere al imaginii.

Cazul Dan Șova a revenit, săptămâna trecută, în atenția senatorilor, după decizia Curții Constituționale cu privire la neconstituționalitatea hotărârii referitoare la rezultatul votului exprimat în urma cererii DNA de încuviințare a reținerii și arestării preventive a social-democratului.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *