Skip to content
Politică

Lider al Statului Islamic, decapitat de americani

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului Peter Cook a anunțat uni că șeful grupării Statul Islamic în provincia irakiană Al Anbar, Abu Wahib, a fost ucis vineri într-o lovitură aeriană a coaliţiei conduse de Statele Unite, informează realitatea.net.

Noi îl considerăm ca un responsabil important al grupării Statul Islamic” (SI), în ansamblu, a declarat Cook, într-un briefing de presă la Pentagon.

Abu Wahib era un fost membru Al Qaida în Irak şi a apărut în înregistrări video cu execuţii ale SI, a precizat Cook. El a fost ucis în timp ce era într-o maşină împreună cu alţi trei jihadişti, potrivit purtătorului de cuvânt.

Provincia Al-Anbar este de o importanţă „crucială” în lupta împotriva jihadiştilor, a subliniat purtătorul de cuvânt.

Situată în vestul Irakului, provincia este majoritar sunită. Gruparea Statul Islamic controlează încă acolo zone mari, în ciuda contraofensivei lansate de forţele irakiene cu ajutorul coaliţiei, aminteşte France Presse.

După ce au recucerit Ramadi la sfârşitul anului 2015, forţele irakiene au recăpătat controlul asupra oraşului Hit la mijlocul lunii aprilie, scrie agerpres.ro.

Dar gruparea Statul Islamic controlează încă marele oraş Fallujah, situat la aproximativ 50 km de Bagdad. Organizaţia jihadistă continuă să efectueze în mod regulat atacuri împotriva civililor şi forţelor de securitate în zonele sub control guvernamental.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *