Lider important PSD explică de ce Ponta va pierde în Ardeal

Conform unui sondaj Avangarde prezentat duminică, Victor Ponta câștigă aproape în toate regiunile României cu excepția Ardealului, unde electoratul ar vota, în proporție de 55%, cu prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis.

sondaj pe regiuni

Primarul sectorului 3 și vicepreședinte important al PSD, Robert Negoiț încearcă să explice eșecul lui Ponta din Ardeal, precizând că voturile UDMR vor merge către Iohannis, având în vedere că acesta este minoritar.

„Am vazut in aceasta seara o fotografie de moment a rezultatelor preconizate pentru primul tur al alegerilor prezidentiale.

In toate regiunile tarii, castigator clar este si va fi candidatul PSD, Victor Ponta, cu o singura exceptie: Ardealul.
Explicabil, daca stam sa ne gandim ca acea zona, cu o puternica comunitate maghiara, va vota intr-o proportie covarsitoare cu Klaus Iohannis, din simplul motiv ca il percep ca fiind un reprezentant al unei minoritati.

Daca este clar ca maghiarii vor vota cu Klaus Iohannis, ramane de vazut daca romanii din Ardeal vor strange randurile pentru a echilibra balanta. Eu cred ca da, iar dupa primul tur de scrutin, sper ca si rezultatele inregistrate sa-mi dea dreptate”, a explicat Robert Negoiță pe o pagină de socializare.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL