Skip to content
Politică

Lider liberal lansează critici dure la adresa PSD: „Demonstrează cât de frică le este”

Un lider liberal a lansat, marți, critici extrem de dure la adresa Partidului Social Democrat, după modul în care senatorii au aprobat, luni, proiectul de modificare a Codului de procedură penală.

Este vorba despre vicepreședintele Partidului Național Liberal, deputatul Raluca Turcan.

„De acum există indicii temeinice: pentru PSD justiția e ciuma și Șova e muma. Lovitura din Senat prin care se blochează practic procedura arestului preventiv demonstrează cât de frică le este celor din PSD de justiție. Își iau măsuri de precauție cu speranța că toți cei care pot fi acuzați de corupție vor beneficia de un statut privilegiat. Se vor preface că nu este vorba despre ei, își vor menține funcțiile, și cu aroganță și suficiență ne vor da lecții de moralitate. Se vor transforma în victime, iar pe cei fără probleme în justiție îi vor face să se simtă marginalizați. Pentru mutilarea legilor în interes personal, pentru apărarea apropiaților prin sacrificarea instituțiilor statului, PSD trebuie să plece”, a declarat Raluca Turcan, potrivit Agerpres.

Senatorii au adoptat luni un amendament, inițiat de social-democrații Ioan Chelaru și Ovidiu Donțu și de senatoarea PC Cristiana Anghel, conform căruia sintagma „suspiciuni rezonabile” a fost înlocuită cu „probe și indicii temeinice” la dispunerea arestării preventive din Codul de procedură penală. Amendamentul a primit vot favorabil din partea Comisiei juridice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *