Skip to content
Politică

Lider marcant PNL anunță că ar putea să nu îl sprijine pe Iohannis. Vezi motivul

Unul din cei mai importanți lideri ai PNL a anunțat marți că nu îl va susține pe Klaus Iohannis în alegerile prezidențiale în cazul în care se adeverește faptul că FDGR este o organizație urmașa de drept a Grupului Etnicilor Germani din Romania – organizatie catalogata nazistă.

Jurnalistul de investigații Ovidiu Zară i-a prezentat marți, în cadrul unei emisiuni la RTV, fostului ministru al Economiei, Varujan Vosganian, o serie de documente și hotărâri ale instanțelor care dovedeau că FDGR, organizația pe care Klaus Iohannis a condus-o mai bine de 12 ani, este continuatoarea Grupului Etnic German, organizație nazistă din perioada celui de-al doilea Război Mondial.

În timpul emisiunii, Vosganian a refuzat să dea crezare acestor documente, invocând că nu cunoaște cauza. Totuși, după încheierea emisiunii de la RTV, liberalul a studiat documentele și a precizat că nu se va mai implica în campania prezidențială a lui Iohannis, în cazul în care ipoteza că FDGR este continuatorul unei organizații naziste.

”Dupa emisiunea de la RTV, i-am inmanat domnului ex-ministru de finante, liberalul Varujam Vosganian (invitat fara pic de credinta in jurnalisti conservatori ca mine, care au venit cu copiile documentelor din Arhivele Nationale), documentele care atesta ca Forumul Democrat al Germanilor din Romania a depus in instanta, si a obtinut, statutul de organizatie urmasa de drept a Grupului Etnicilor Germani din Romania – organizatie catalogata nazista. 
Reactia lui Varujan Vosganian dupa emisiune si dupa ce a studiat documentele: „Daca e asa eu nu ma mai implic in campania electorala a lui Iohannis” ”, a precizat Ovidiu Zară pe pagina sa de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *