Skip to content
Politică

Lider Mișcarea Populară ridiculizează ascensiunea guvernului Cioloș: „Mă simt în Blitzkrieg!”

Gelu Visan, unul din liderii partidului Mișcarea Populară a lansat, miercuri seară, în platourile emisiunii de la Romania TV, moderata de Andreea Cretulescu, un atac dur la adresa președintelui Klaus Iohannis pentru fastul și pompa pe care șeful statului ar fi afișat-o, marți. Astfel, după votul de investitură primit de guvern și ceremonia depunerii jurământului de către miniștrii noului cabinet Cioloș, Iohannis s-a deplasat la MAI, dar și la Ministerul Apărării unde a fost salutat de fanfarele militare și a pășit pe covorul roșu, ceremonial.

Vișan a catalogat instalarea guvernului Cioloș, „guvernul meu”, după cuvintele lui Iohannis drept: „o ocupare a poporului român”, o eliminare a legislativului și o punere în prim plan a președintelui, întreaga situație fiind comparabilă cu un asalt, un război-fulger, „Blitzkrieg”.

„Ma simt in Blitzkrieg. Cel care ne-a ocupat este domnul Iohannis. Am scapat de Parlament, de toata lumea, avem doar presedinte. Pentru a-si savura victoria ocuparii poporului roman de catre Înaltimea sa domnul presedinte Klaus Iohannis, a trebuit sa fie primit cu covorul rosu.”

Astfel, Vișan se aliniază altor voci din politică, între care și deputatul PNL Ludovic Orban, care au criticat modul fastuos și fulgerător prin care Iohannis a instaurat noul guvern.

Totodată, Vișan a aruncat o săgeată și către Dacian Cioloș și parlamentarii liberali din comisiile reunite ale legislativului care au acordat vot de încredere Cristinei Guseth, prima propunere a lui Cioloș în fruntea Ministerului Justiției: „Liberalii erau pregatiti s-o voteze pe doamna Guseth in comisii. Au si votat-o.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *