Skip to content
Politică

Lider PDL îi avertizează pe liberali: ”Avem o sensibilitate”. Ce condiție pune PNL

Unul din liderii PDL a vorbit în cadrul unui interviu acordat ziare.com despre existența de facto a PDL și de proiectul politic ACL și implicit susținerea lui Klaus Iohannis.

Raluca Turcan, deputat PDL de Sibiu, a precizat pe aceeași sursă că ”PDL exista, insa ca partid disciplinat s-a angrenat cu seriozitate in sustinerea candidatului comun. PDL a fost intotdeauna capabil de sacrificiu pentru un obiectiv in interes national. Intr-adevar, nu e usor ca la alegerile prezidentiale sa nu ai propriul candidat. De aceea, partenerii din PNL trebuie sa inteleaga aceasta sensibilitate.”

Cu privire la cum funcționează noua alianță politică din PNL și PDL, deputatul a precizat că ”ACL se consolideaza acum. Mai are de lucrat la proiectele gandite si facute impreuna. Premisele sunt insa bune. Ambele partide sunt puternice si, odata vindecate deplin ranile trecutului, ar putea sa ofere o structura de constructie politica unica. Si PSD are structura puternica, insa ea este distructiva pentru statul democratic, pentru libertatea de exprimare.”

Turcan a dezvăluit și care este condiția care trebuie să o accepte partenerii din PNL pentru succesul proiectului politic iniițiat.

”Pentru a pune insa complet in miscare constructia ACL trebuie sa stabilim mai clar varianta pe care construim: Iohannis nu e monopolul PNL, responsabilitatea campaniei nu este doar a PDL, cetateanul de rand asteapta actiune si determinare nedisimulata”, a explicat deputatul PDL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *