Lider PLR: Klaus Iohannis și PNL au de trecut un test de moralitate în cazul suspendării lui Băsescu

Prin intermediul unui comunicat de presă remis PSnews.ro, Grațiela Gavrilescu, vicepreședinte al PLR, precizează că suspendarea lui Băsescu este un test de moralitate pentru Klaus Iohannis și PNL.

Grațiela Gavrilescu a preizat că o suspendare a lui Traian Băsescu ar reprezenta o reparație morală pentru cei 7,4 milioane de români care au votat ca acesta să fie demis. Totodată, vicepreședintele PLR consideră că suspendarea lui Traian Băsescu este pentru Klaus Iohannis și cei din PNL un adevărat test de moralitate dat în fața românilor.

„Traian Băsescu a arătat că, în ciuda avertismentelor venite din partea instituțiilor statului cu privire la acțiunile sale, el continuă să își desfășoare activitatea călcând în picioare prevederile constituționale. Campania făcută pentru cei din PMP la alegerile europarlamentare, prezențele la dezbaterile PMP ascunse sub egida fundației create de Traian Băsescu, dar și întâlnirile repetate la Cotroceni cu lideri ai partidului doamnei Udrea au demonstrat că Băsescu transformă Administrația prezidențială în salon de întâlniri cu protejații săi politici.

Acțiunile întreprinse de președinte în cazul nominalizării comisarului european din partea României au demonstrat că Traian Băsescu e în stare, pentru a apăra interesele celor din jurul său, să lucreze împotriva propriului stat. Susținerea demersului inițiat de Klaus Iohannis și de Vasile Blaga de a-i scrie președintelui Comisiei Europene a arătat că Băsescu nu poate fi un mediator nici măcar în ultimele luni de mandat.

Pentru suspendarea lui Traian Băsescu sunt o mulțime de argumente. Pe lângă faptele de încălcare a Constituției, o suspendare a lui Traian Băsescu ar fi o reparație morală pentru cei care în 2012 au votat masiv pentru ca acesta să fie demis.

De asemenea, o suspendare a lui Traian Băsescu va scoate la iveală și adevărata față a candidaților la prezidențiale. Acest proces ar însemna pentru Iohannis și PNL un adevărat test de moralitate. În 2012, PNL era printre artizanii suspendării și era apărătorul celor 7,4 milioane de români. Acum, însă, după cum arată lucrurile ni se confirmă ceea ce am tot spus de-a lungul ultimelor săptămâni, că PNL și Iohannis au bătut palma cu reprezentanții regimului Băsescu și doresc continuarea acestuia”, a declarat vicepreședintele PLR, Grațiela Gavrilescu, prin intermediul unui comunicat de presă.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: