Skip to content
Politică

Lider PNL anunţă ce planuri de guvernare are partidul. Ce relaţie are cu Iohannis

PNL se pregăteşte de guvernare. Unul dintre liderii partidului a vorbit despre obiectivele PNL odată ce va prelua puterea. Într-un interviu acordat Adevărul Live, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a făcut referire la relaţia cu Klaus Iohannis şi contextul european în 2015.

Predoiu susţine că economia este o problemă de siguranţă naţională şi România are nevoie de o creştere economică de 5% în următorii ani.

„România are nevoie de un nivel de creştere economică de minimum 5% în mai mulţi ani de zile. Sunt nori negri care se adună peste Europa din punct de vedere politic- Grecia, cu alegeri anticipate, motoare economice gripate- Franţa şi Italia, etc.Trebuie să ne fixăm un al orizont de ambiţie”, a spus prim-vicepreşedintele PNL.

Întrebat dacă PNL e pregătit să dea o echipă performantă la nivel ministerial, Predoiu a răspuns că inclusiv lista secretarilor de stat va include oameni bine pregătiţi.

„Am certitudinea că nu numai prima linie, ci şi secretarii de stat pot fi foarte buni. Am făcut apel la societatea civilă să arunce în joc oamenii buni. Sunt un lider care selectează valoarea, care nu se uită la performanţa omului prin ochelari politici. Suntem în ceasul al 12-lea şi trebuie să dăm României o guvernare de secol XXI, care să producă o rupere de ritm, nu doar să bifeze nişte căsuţe”, a spus liderul PNL.

Predoiu a vorbit şi despre relaţia cu preşedintele Iohannis. Acesta a negat existenţa vreunor tensiuni între el şi preşedinte.

„N-a existat tensiune între mine şi domnul preşedinte Iohannis nici la momentul în care dânsul nu era nici măcar candidat, cum nu există nici acum. Ultimele dialoguri pe care le-am avut au fost în sensul de a ne concentra fiecare pe ce avem de făcut. Nu este un subiect”, a precizat Cătălin Predoiu.

4 comentarii la “Lider PNL anunţă ce planuri de guvernare are partidul. Ce relaţie are cu Iohannis

  1. Asta vorbeste de crestere de 5%? A uitat dezastrul guvernarii PDL? Ce ministrii o sa propuna Predoiu pt. a realiza aceasta crestere economica?

  2. Chiar , nu-l trezeste nimeni ? Viitorul , prim ministru de dreapta–s-a stabilit deja si nu este–PREDOIU–sima–bica .

  3. Acest iambuibat nu se mai ptoleste,nu-i da nimeni uan extemporal cum si-a facut agoniseala ,a uitat in ce datorii sintem multumita pdl, si cresterea economica se va realiza prin taieri de pensii si salarii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *