Skip to content
Politică

UPDATE Prima reacţie a PNL / Oficial: Acuzaţiile aduse şi reacţia politicianului / Lider PNL, audiat la DNA, într-un dosar privind o mită uriaşă

UPDATE 12:48

PNL a avut prima reacţie după ce deputatul Dan Motreanu a fost pus sub urmărire penală de către DNA.

Contactat de PSnews.ro, prim-vicepreşedintele liberal Ludovic Orban a declarat că nu comentează în niciun fel situaţia colegului său de partid, atât timp cât nu cunoaşte foarte bine subiectul.

—————————–

UPDATE 11:14

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat oficial, în urmă cu puţin timp, acuzaţiile ce îi sunt aduse deputatului PNL Dan Motreanu.

Astfel, DNA îl suspectează de spălare de bani şi de folosirea influenței și autorității conferite de funcția de conducere într-un partid politic, în scopul obținerii pentru altul a unui folos necuvenit.

Potrivit comunicatului DNA, în 2008, „o persoană cu funcție de conducere în administrația locală – denunțător în prezenta cauză – a pretins și primit de la o altă persoană suma de aproximativ 1 milion euro, cu titlu de mită, în schimbul sprijinirii acestuia din urmă în demersurile de punere în posesie cu suprafețe de teren aflate pe raza municipiului Buzău.

Din banii primiți, aproximativ 700.000 euro, conform unei înțelegeri anterioare, persoana denunțătoare i-a dat lui Scutaru George-Adrian, la data faptelor deputat și membru cu funcție de conducere într-un partid (inculpat în prezenta cauză) suma de 170.000 euro, iar suma de 250.000 euro i-a fost remisă lui Motreanu Dan Ștefan, ambele sume fiind date în același scop, respectiv pentru finanțarea campaniei electorale din 2008 (alegeri locale și generale) a candidaților partidului din care fac parte cele două persoane ultim menționate.

Există date că proveniența și modul în care s-au obținut banii erau cunoscute exact de cei doi beneficiari ai sumelor de bani”.

DNA conchide, precizând că urmăreşte penal şi alte persoane în acelaşi dosar.

———————————-

UPDATE 10:24

Este oficial: anchetatorii au luat o hotărâre în cazul liderului PNL audiat, în urmă cu puţin timp la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

La ieşirea din DNA, Dan Motreanu însuşi a anunţat că i-a fost adusă la cunoştinţă calitatea de suspect în legătură cu dosarul alegerilor din 2008.

Totuşi, el a precizat că nu a avut nicio legătură cu respectiva campanie electorală.

Întrebat dacă îşi va da demisia din PNL, Motreanu a răspuns: „Urmează o altă audiere. Mă voi consulta cu conducerea partidului şi, după următoarea audiere, voi lua o decizie”.

——————————-

UPDATE 10:16

Procurorii DNA ar putea face o mutare zdrobitoare în dosarul în care un lider al PNL a fost chemat, joi dimineaţă, la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Astfel, anchetatorii l-ar putea pune sub urmărire penală pe vicepreședintele Camerei Deputaților, Dan Motreanu, scrie agerpres.ro, citând surse judiciare.

Aceleași surse judiciare au precizat că Motreanu a fost chemat la DNA ca să-i fie comunicate calitatea de suspect și acuzațiile aduse.

————————

Un lider al Partidului Naţional Liberal este audiat, joi dimineaţă, la Direcţia Naţională Anticorupţie, într-un dosar privind o mită uriaşă ce ar fi fost dată în zona politică.

Prim-vicepreşedintele PNL Dan Motreanu a sosit, în urmă cu puţin timp, la sediul central al DNA, pentru audieri în dosarul mitei de 1 milion de euro ce ar fi fost dată în campania electorală din 2008. În aceeaşi speţă, a fost pus sub control judiciar George Scutaru, fost consilier prezidenţial al lui Klaus Iohannis, suspectat de complicitate la luare de mită și spălare de bani.

Din primele informaţii, se pare că Motreanu va fi audiat ca martor.

1 comentariu la “UPDATE Prima reacţie a PNL / Oficial: Acuzaţiile aduse şi reacţia politicianului / Lider PNL, audiat la DNA, într-un dosar privind o mită uriaşă

  1. Incet, incet, toti liberalii autentici sunt eliminati de3 DNA. Eu nu stiu daca pe bune sau aiurea. Doar constat. A fost Chiuariu, apoi Vosganian, iata ca si Motreanu. Doamna Gorghiu oricum nu pricepe nimic din asta. Ce pretentie sa ai ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *