Lider PNL îi amenință pe primarii migratori

Unul dintre liderii liberali i-a avertizat vineri, 11 septembrie, pe aleșii locali care au de gând să treacă la alte partide, ca urmare a ordonanței de urgență care permite acestora să schimbe formațiunea politică fără a își pierde mandatul.

Preşedintele interimar al PNL Neamţ, Mugur Cozmanciuc, i-a avertizat, vineri, pe toţi aleşii locali care ar urma să plece din partid că decizia ar putea fi un „pariu pierdut” şi că mai târziu va veni „vremea decontării”. 


„Ordonanţa a fost atacată la Curtea Constituţională şi am înţeles că a început şi urmărirea penală in rem. Atrag atenţia tuturor aleşilor locali să se gândească bine înainte de a semna o hârtie pentru că s-ar putea să aibă mai puţin de câştigat. După această campanie s-ar putea că unii dintre aleşii locali să constate că au pariat greşit şi apoi va veni şi vremea decontării”, a declarat Cozmanciuc într-o conferinţă de presă. 


„Dacă primarii vor lua anumite opţiuni este incorect pentru electoratul pe care îl reprezintă. Dar dacă ordonanţa este neconstituţională, riscă să îşi piardă mandatul. Eu îi rog să aibă răbdare două luni pentru că vor fi la putere”, a declarat senatorul Eugen Ţapu Nazare, preşedintele interimar al PNL Roman. 

Guvernul a aprobat, la sfârşitul lunii august, o ordonanţă de urgenţă care le permite aleşilor locali să opteze în termen de 45 de zile de la intrarea în vigoare a actului normativ pentru partidul din care doresc să facă parte, fără a-şi pierde funcţiile obţinute în alegeri. 


De asemenea, DNA a început urmărirea penală in rem, cu privire la faptă, în dosarul constituit ca urmare a plângerii PNL faţă de emiterea ordonanţei privind migraţia aleşilor locali.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: