Skip to content
Politică

Lider PNL cere excluderea Monicăi Macovei din PDL

Din PNL, partenerii de alianță ai democrat- liberalilor, se cere excluderea din PDL a Monicăi Macovei, care a decis să candideze la alegerile prezidențiale, în ciuda faptului că ACL are un prezidențiabil, pe Klaus Iohannis.
Deputatul liberal Mircea Dolha consideră că fiecare candidat la alegerile prezidenţiale ar trebui să joace corect şi solicită în acest sens luarea unei decizii ferme de către conducerea PDL în cazul doamnei Monica Macovei, respectiv excluderea oficială a acesteia din Partidul Democrat Liberal, formaţiune care, alături de Partidul Naţional Liberal, formează Alianţa Creştin Liberală.
„Am remarcat că, în afara unor declaraţii formale prin presă, PDL şi conducerea sa nu au propus nici o sancţiune pentru doamna Monica Macovei, cea care încalcă statutul partidului din care face parte.
 
În prezent, doamna Macovei se află în plină campanie de strângere de semnături pentru propria candidatură la alegerile prezidenţiale, în ciuda faptului că partidul din care face parte şi-a desemnat deja candidatul oficial în persoana domnului Klaus Iohannis. Doamna europarlamentar s-a autoproclamat independentă şi candidează ca atare, încălcând, cu bună ştiinţă, articolul 20, alin. 2, litera c, al Statului PDL potrivit căruia, într-o astfel de situaţie, conducerea organizaţiei de care aparţine doamna Macovei are obligaţia de a propune Biroului Politic Judeţean aferent radierea de drept a doamnei Macovei ca membru PDL.
 
Consider că doamna Macovei nu a dat dovadă de fairplay când, deşi a anunţat că va candida, nu şi-a dat demisia din Partidul Democrat Liberal.
 
Ne aflăm în faţa unei situaţii deloc plăcute şi confuze pentru cetăţenii cărora le cerem votul. PDL, partenerul PNL în ACL, este, în prezent un partid se prezintă în faţa alegătorilor cu doi candidaţi întrucât, în opinia mea, cetăţenii nu o pot percepe pe doamna Macovei ca fiind candidat independent la Bucureşti şi europarlamentar PDL la Bruxelles. Mai mult circulă zvonuri care se înteţesc, cum că PDL agreează ‘piesa de rezervă’ în cazul unui ‘accident de parcurs’ al candidatului ACL – domnul Klaus Iohannis.
 
În concluzie, având în vedere că doamna Macovei nu arată spirit de fairplay în această cursă electorală, în calitate de membru PNL si implicit al Alianţei Creştin Liberale cred sincer că este de datoria PDL să dea dovadă de corectitudine şi de respect pentru propriul statut, respect faţă de PNL, dar şi pentru cetăţenii cărora le cerem votul pentru candidatul comun la alegerile prezidenţiale: Klaus Iohannis”, declară liberalul Mircea Dolha.
Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *