Skip to content
Politică

Lider PNL, despre avalanșa de anchete DNA: „Imaginea României e afectată”

Unul dintre liderii Partidului Național Liberal  a  declarat pentru rfi.ro că este îngrijorător faptul că „atât de mulţi oameni politici sunt suspectaţi de fapte de corupţie” însă speră ca anchetele din ultima perioadă să facă „curăţenie” în clasa politică.

Întrebată cum comentează avalanşa de anchete de corupţie din ultima vreme, Sulfina Barbu a răspuns pentru rfi.ro:

„Personal, aş spune că este un moment în care sigur se cern şi clasa politică şi oamenii care au ocupat funcţii. Este îngrijorător că sunt atât de multe acuzaţii referitoare la fapte de corupţie şi la devalizarea banului public (…), dar cu speranţa că la un moment dat, când lucrurile se termină din punctul acesta de vedere, vom avea o clasă politică mai curată, mai responsabilă, mai etică şi cu reguli respectate, nu doar invocate.

Astăzi este îngrijorător că atât de mulţi oameni politici sunt suspectaţi, nu vorbim de cei pentru care deja instanţele au dat decizii de vinovăţie, acolo nu există nici un dubiu, dar este îngrijorător că un număr foarte mare sunt suspectaţi de fapte de corupţie.

Imaginea României este afectată, la rândul ei, dar plecând de la principiul că nimeni nu este mai presus de lege, la un moment dat probabil vom avea o clasă politică mai responsabilă şi mai curată”, a precizat vicepreşedintele PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *