Skip to content
Politică

Lider PNL îi solicită demisia lui Tăriceanu după ce a cerut decapitarea DNA și ICCJ: „Românii nu îl plătesc să slujească mafia”

" "

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu și încă patru senatori i-au solicitat marți, printr-o scrisoare, președintelui Klaus Iohannis să le înlăture, prin demitere ori prin demisie, pe Livia Stanciu, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, și Laura Codruța Kovesi, șeful DNA, pentru încălcarea drepturilor și libertăților fundamentale ale Marianei Rarinca.

În acest context, liderul PNL, Cătălin Predoiu, a declarat că președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, este „agentul activ al PSD și al lui Ponta în lupta acestora cu anticorupția și statul drept” și îi cere demisia imediată din funcție, ca urmare a solicitării adresate șefului statului în vederea demiterii procurorului-șef al DNA și președintelui ÎCCJ.

" "
" "

„Domnul Tăriceanu nu mai reprezintă românii, ci este agentul activ al PSD și al lui Ponta în lupta acestora cu anticorupția, statul de drept și legile României. Domnule Tăriceanu, numai CSM are atribuții de inspecție judiciară. Cer demisia imediată a lui Tăriceanu. Azi am fost aproape de o catastrofă prin tentativa de dezincriminare a conflictului de interese. Domnul Tăriceanu continuă să împingă România spre buza prăpastiei. Să plece și să ne lase în pace. Românii nu îl plătesc să slujească mafia”, a declarat premierul desemnat al PNL, Cătălin Predoiu, prin intermediul unui comunicat de presă citat de Agerpres.

Prim-vicepreședintele PNL adaugă, ca exemplu în susținerea afirmațiilor sale, că actualul președinte al Senatului „îl apăra public și se plimba de mână cu domnul Remeș când acesta lua șpagă caltaboși și mașini de teren și încerca destructurarea DNA prin intermediul amicului Chiuariu (Tudor Chiuariu — n.r.), condamnat ulterior și el pentru corupție”.

„Cerea, cu încălcarea legii, să fie informat de Procurorul general atunci când membrii Guvernului erau anchetați pentru fapte de corupție în faza secretă a cercetărilor preliminare (conform vechiului Cod de procedură penală). Susținea, alături de Ponta și PSD, modificarea Codului penal și Codului de procedură penală astfel încât jurnaliștii care publicau date din dosare să fie pedepsiți cu închisoarea, iar mijloacele de supraveghere secretă (ex: înregistrarea convorbirilor telefonice) să fie folosite doar cu înștiințarea prealabilă a politicienilor suspectați de corupție. Certa ambasadorii UE și SUA pentru că aceștia susțineau lupta anticorupție și respectarea statului de drept în România. A refuzat să trimită spre publicare votul Senatului care aviza arestarea preventivă a inculpatului Șova Dan”, mai afirmă Predoiu despre Tăriceanu, potrivit Agerpres.

" "

3 comentarii la “Lider PNL îi solicită demisia lui Tăriceanu după ce a cerut decapitarea DNA și ICCJ: „Românii nu îl plătesc să slujească mafia”

  1. Mai Cacataline, mai jegosule, dar cand erai tu ministrul justitiei in Guvernul Tariceanu si ramaneai pe functia aia datorita sustinerii din Parlament a PSD-ului, era bine, ma ? Apoi Chiuariu cand a fost condamnat era coleg cu tine in PNL, ai uitat, sau faci pe prostul ? Sau nici una nici alta ? Ca atunci e grav, mai baiatule. Il invoci pe Remes numai pentru ca ti-a reusit tie in cazul lui simulacrul de flagrant, condamnare si proces ? Eu zic mai bine sa-l iei in serios pe Atanasiu si sa te pui bine eventual cu Falca. Prietenii stiu de ce.

  2. Am citit acest articol si m-am minunat.
    Ce ar insemna ca acest om sa conduca RO din pozitia de prim ministru, daca acum este in stare sa deformeze realitatea in asemenea hal. Må intreb LIBERALII mai aparå drepturile si libertatile cetatenilor acestei natiuni. Si ajung la concluzia ca politicienii din PNL vad in oamenii simpli decât o coloana de camioane plina de voturi pentru accederea la putere dupa care uitarea va coborâ peste mintile lor crete. Atentie insa liberali!. Nu desconsiderati acest popor. Este foarte sensibil la nedreptatea omului simplu. Te uiti la cum reactioneaza si ceilalti conducatori ai acestui partid si te intrebi – Oare asa a fost si in anii ’50?.
    Deci un om simplu isi cere datoria pentru munca prestata iar cele doua cheite ale lui Basescu se unesc in cuget si simtiri si purced la denunt penal – repartizare urgenta a doi procurori – urmarire prin SRI – catuse si inchisoare pe 191 de zile. Norocul acestei femei care s-a aparat singura a fost ca a intâlnit la Curtea de Apel Bucuresti DOI JUDECATORI care au constatat ca fapta nu exista.
    Vå dati seama incotro se indreaptå aceasta tara?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *