Skip to content
București

Lider PNL, mesaj pentru primarul Firea: Ne vedem la DNA!

secundatv.ro

Vicepreşedintele PNL Bucureşti Ciprian Ciucu a făcut anunțul potrivit căruia intenţionează să se adreseze justiţiei.

Motivul? A depus la Departamentul Juridic al Primăriei Capitalei un proiect de hotărâre care vizează publicarea în format deschis a informaţiilor publice, iar în decurs de două luni acesta nu a fost supus dezbaterii.

„Din punctul meu de vedere, acesta este un abuz în serviciu. Nelăsându-ne să ne îndeplinim mandatul, refuzându-ne accesul la iniţiativa legislativă – care este un drept constituţional – din punctul meu de vedere, nu îmi lasă alternativa decât să mă adresez justiţiei. (…) Deci, probabil, ne vedem la DNA, doamna Gabriela Firea”, a spus Ciucu, marţi, într-o conferinţă de presă.

Mai mult, acesta a ținut să precizeze faptul că publicarea informaţiilor publice într-un format needitabil reprezintă o ”formă de opacitate”.

„În momentul de faţă, Primăria şi instituţiile din subordine printează nişte documente, le scanează şi le urcă în format de fotografie needitabil. E foarte greu de urmărit şi de citit informaţia de pe aceste documente. Gândiţi-vă că sunt documente care au zeci şi sute de pagini. Deci este o formă de opacitate. Aceste documente, înainte să fie tipărite, după care scanate, au fost la un moment dat într-o formă editabilă, ceea ce vreau eu să se întâmple este ca aceste documente să fie puse pe site”, a explicat el, potrivit Dcnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *