Skip to content
Politică

Lider PNL recunoaște: ”Noi, ca politicieni, ne-am făcut de râs”

Unul din cei mai importanți lideri ai PNL a vorbit joi seară la B1 TV despre impactul în mentalul public al dosarelor de corupție Microsoft și EADS, precizând tranșant că ”trei guverne succesive s-au făcut de răs.”

Teodor Atanasiu, vicepreședinte al PNL, a explicat joi la B1 TV despre poziția pe care politicienii trebuie să o adopte față de megasandalurile de corupție Microsoft și EADS.

”Nu cred că e cazul să discutăm noi atât, să dăm sfaturi procurorilor, lăsaţi-i să îşi facă treaba şi pârâţi-i la CSM pe ăia care nu şi-o fac, că ăia trebuie să ia măsuri împotriva procurorilor care nu îşi fac treaba. Din punctul de vedere al oamenilor politici, trebuie să constatăm un lucru, că din păcate ne-am făcut de râs, din păcate se pare că trei guverne succesive, pe două contracte mari, care s-au derulat în timp, au luat şpagă. Cu mai mulţi sau mai puţini demnitari”, a declarat Atanasiu.

Liderul PNL București a încercat să atragă și atenția și asupra consecințelor ce ar putea apărea, în cazul în care corupția nu va fi stopată: ”Dacă vom pune frână la aceste dosare care repet, nu sunt doar în România, sunt în mai multe ţări europene, o să arătăm că nici măcar nu vrem să corectăm şi asta e o mare problemă fiindcă într-o casă când baţi la uşă eşti primit şi ţi se spun regulile casei, dar dacă nu le respecţi te pot da şi afară (n.r.: referinduse la calitatea de membru al României în NATO și UE)”, a mai precizat senatorul PNL.

”Din punct de vedere al securităţii naţionale, nu se pune problemă pentru că nu cred că şpaga intră la securitate. Faptul că odată cu achiziţia, noi ne-am gândit să achiziţionăm şi nişte sume care să intre personal în buzunarele unor decidenţi politici, acesta este un alt subiect. De asta se ocupă Procuratura, înţelegem, zilele acestea şi de câteva luni încoace, se va mai ocupa câteva luni de acum înainte până va trimite dosarul în instanţă.

Din punctul meu de vedere eu cred că avem prea mult sfătoşi în ţara asta, de la preşedinte până la prim-ministru, niciunul nu se opreşte să ne spună ce-ar trebui să facă procurorii, unul să ne spună cam cine e mai vinovat, altul să ne spună cam ce sechestru ar trebui să pună”, a mai adăugat Atanasiu.

2 comentarii la “Lider PNL recunoaște: ”Noi, ca politicieni, ne-am făcut de râs”

  1. Teodor A tanasiu s-a casatorit cu Laura Maria Atanasiu, fosta Bijboaca, in data de 29 octombrie 2005. La data casatoriei, sotia sa detinea, conform extraselor de carte funciara, un teren de 422 mp, cumparat de la un membru al familiei. Pe acest teren a fost construita vila familiei Atanasiu. Daca pana aici presedintele AVAS a respectat adevarul, restul afirmatiilor sunt minciuni. Autorizatia de construire pentru vila a fost eliberata de biroul de specialitate din cadrul Primariei Alba Iulia in data de 24 octombrie 2005, cu doar cinci zile inainte de nunta tomnaticului ginerica Atanasiu. Este imposibil ca de luni 24 octombrie si pana sambata 29 octombrie sa fie ridicata o casa de tipul celei pe care o detin Teodor Atanasiu si sotia, chiar fara finisajele pe care le-ar fi facut presedintele AVAS.
    Teodor Atanasiu l-a adus pe cumnatul sau, Dorin Bijboaca, ca expert financiar. Tot la AVAS au lucrat Alina Gorghiu, acum parlamentar, si fratele ei, Mircea Gorghiu. Prima era consiliera lui Atanasiu, iar fratele referent de specialitate si membru in cinci consilii de administratie.
    Laura Atanasiu a lucrat si la ASF, dandu-si demisia intempestiv cu 2 zile inainte de scandal .

  2. Domnule Petcu santeti de acord cu turnatoria lui Atanasiu la DNA ca sa scape el basma curata?
    Vad ca cenzurati comentariile despre afacerile lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *