Skip to content
Politică

Lider PNL, nou proiect de lege. Ce prevede

" "

Un lider al Partidului Național Liberal a anunțat depunerea unui proiect de lege, în următoare sesiune parlamentară.

Este vorba despre prim-vicepreședintele PNL ,Andreea Paul.

" "
" "

Prin proiectul său de lege, Andreea Paul propune înființarea unui Consiliu public-privat de supraveghere în domeniul resurselor naturale pentru creșterea transparenței managementului public al resurselor naturale.

„Propun înființarea unui Consiliu public-privat de supraveghere în domeniul resurselor naturale. Acest nou mecanism de monitorizare a legislației, birocrației și a managementului resurselor naturale are menirea de a asigura mai multă transparență și eficiență economică sporită în valorificarea resurselor naturale în avantajul românilor.

Doar prin creșterea transparenței managementului public al resurselor naturale putem garanta reducerea gradului de corupție și a practicilor neloiale în domeniu. Putem obține acest lucru doar printr-un parteneriat consolidat între administrația publică, actorii privați și cetățeni”, a declarat deputatul Andreea Paul, potrivit unui comunicat de presă.

În același timp, Andreea Paul a precizat că „România este prinsă în blestemul resurselor naturale”.

„Paradoxal, suntem bogat înzestrați cu resurse, dar avem un nivel de bunăstare a cetățenilor redus, pentru că suntem pe ultimul loc în UE în ceea ce privește eficiența economică a utilizării resurselor naturale. Concret, productivitatea resurselor pe kilogram de materie primă consumată în România este de doar 0,63, de peste trei ori mai mică decât media europeană de 2 euro/ kg, conform ultimelor date oficiale ale Eurostat (obținute prin raportul dintre PIB-ul/ locuitor la paritatea puterii de cumpărare și cantitatea de materie primă consumată)”, explică Andreea Paul.

Nu în ultimul rând, prim-vicepreședintele PNL arată că în acest domeniu performează țări precum Olanda, Luxemburg, Marea Britanie, Spania și Italia, aflate pe primele locuri în UE.

„România obține venituri din resurse naturale de 2% din PIB. Spre deosebire de România, Norvegia, de pildă, obține venituri de aproape 11% din PIB, conform raportului Băncii Mondiale”, conchide prim-vicepreședintele PNL.

1 comentariu la “Lider PNL, nou proiect de lege. Ce prevede

  1. Mai madam, cand vorbesti de resurse naturale, iei in calcul si marmura lui Videanu ? Macar atata lucru sa ne spui, ca vad ca despre afacerile familiei tale cu statul nu prea mai vrei sa ne povestesti nimic !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *