Lider PNL, propunere pentru Băsescu

Prin intermediul unui declarații de presă, senatorul PNL Sorin Roșca Stănescu transmite că „potrivit Constituţiei, preşedintele Traian Băsescu ar putea şi ar trebui să prezideze, astăzi, şedinţa de Guvern”.

Totodata, Roșca Stănescu declară că în cazul în care Traian Băsescu nu face acest lucru, poate să afirme „că îl suspectează, din nou, că e mâna în mână cu premierul Victor Ponta”.

„Conform Constituţiei, preşedintele Traian Băsescu ar putea şi ar trebui să prezideze, astăzi, şedinţa de Guvern. Acolo urmează să se adopte o ordonanţă de urgenţă care vizează, din cel puţin trei puncte de vedere, siguranţa naţională. Orgia roşie pe care PSD o iniţiază prin dezlegarea primarilor şi consilierilor de a schimba partidul, amplificarea traseismului politic care urmează inevitabil şi refacerea artificială a majorităţilor din Consilii vor avea impact electoral asupra campaniei prezidenţiale.

Bulversarea alegerilor este o chestiune de siguranţa naţională care îl pune pe preşedinte în situaţia de a-şi exercita atribuţia de a prezida şedinţa de Guvern. În al doilea rând, contravenind deciziei Curţii Constituţionale a României, precum şi recomandărilor Comisiei de la Veneţia, care solicita ca, înainte cu un an de la desfăşurarea unui scrutin electoral, să nu fie modificate legi cu impact asupra acestui eveniment, Guvernul Ponta vrea, astăzi, să promoveze o ordonanţă de urgenţă care încalcă aceste reguli. Este tot o chestiune de siguranţa naţională. În al treilea rând, modificările aduse unei instituţii de bază a statului, cum este administraţia publică locală, nu pot fi făcute prin ordonanţa de Guvern, ci doar prin lege adoptată de Parlament, în urma unor dezbateri în comisii de specialitate şi în plen. Este al treilea motiv pentru care Traian Băsescu ar trebui să prezideze şedinţa de Guvern.

Dacă nu face acest lucru, pot afirma că îl suspectez, din nou, că e mâna în mână cu premierul Victor Ponta”, transmite Sorin Roșca Stănescu prin intermediul declarații politice.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: