Skip to content
Politică

Lider PNL, reacție virulentă privind proiectul de modificare a Codului de procedură penală

Un lider al Partidului Național Liberal reacționează vehement, marți, cu privire la proiectul de modificare a Codului de procedură penală, potrivit b1.ro.

Astfel, este vorba despre liderul liberal Ludovic Orban.

Acesta îi acuză pe deputații PSD care își doresc modificarea Codului de procedură penală că vor să înceteze lupta anticorupție în România, să intimideze magistrații, procurorii și ofițerii de poliție judiciară, scrie b1.ro.

„Este o nouă tentativă a unor parlamentari PSD de a modifica Codul de procedură penală şi Codul penal şi această nouă tentativă conţine nişte prevederi care arată că de fapt colegii domnului Ponta vor să înceteze lupta anticorupţie în România, vor să intimideze magistraţii, procurorii şi ofiţerii de poliţie judiciară prin nişte prevederi care după părerea mea sunt extrem de grave. Nu putem accepta o astfel de modificare a legii„, spune liberalul.

Orban subliniază că, potrivit proiectului de modificare, nu va mai exista arestare preventivă, niciun procuror nemaiputând iniția un demers de acest fel.

„Ştiţi părerea mea: arestul preventiv este o măsură extremă, care trebuie folosită numai în acele cazuri care sunt prevăzute de lege, că este un pericol social, dacă încearcă să distrugă probe, dacă încearcă să fugă, dar aici, practic, nu se mai poate dispune şi niciun procuror şi niciun judecător nu va mai îndrăzni să decidă un astfel de lucru”, adaugă politicianul.

Pe de altă parte, Orban face apel la premierul Victor Ponta pentru a-i da „afară pe aceşti colegi din PSD care au iniţiat un astfel de proiect de lege sau să îi cheme la partid să solicite retragerea acestui proiect de lege”, în calitate de fost procuror.

„Dacă nu va face lucrul ăsta, înseamnă că şi Victor Ponta, şeful PSD, susţine de fapt tacit acest proiect de lege”, încheie liderul PNL.

1 comentariu la “Lider PNL, reacție virulentă privind proiectul de modificare a Codului de procedură penală

  1. Daca reactionase DNA-ul trebuia sa reactioneze si Orban, ca o veritabila coada de topor . Ca nu degeaba nu-l intreaba pe el nimeni cum e cu Transalpina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *