Skip to content
Politică

Lider PNL sare în apărarea unui baron certat cu legea

Un lider PNL a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că nu înţelege de ce i s-a prelungit cu încă două săptămâni arestul preventiv lui Aristotel Căncescu, din moment ce a fost trimis în judecată şi a început procesul în acest caz, scrie Agerpres.

Petre Roman, deputat PNL de Brașov, a declarat că nu i se pare normal ca Aristotel Căncescu să primească încă două săptămâni de arest preventiv dacă acesta nu este acuzat de crime sau lucruri de o asemenea gravitate.

„Eu nu pot să înţeleg de ce domnul Căncescu, după ce a fost ţinut două luni în arest preventiv, după ce a fost trimis în judecată, se mai cere arestarea preventivă încă două săptămâni. Este o situaţie care nu este normală şi nu se întâmplă în sistemele juridice pe care noi le cunoaştem în Europa. Adică, dacă l-ai trimis în judecată şi acuzaţiile care i se aduc nu se referă la crime sau la lucruri de o asemenea gravitate, pentru ce să mai fie ţinut în arest preventiv? După ce l-a ţinut 60 de zile în arest preventiv a mai primit încă două săptămâni. Nu mi se pare deloc normal”, a precizat Petre Roman.

Potrivit deputatului PNL, suntem singura ţară din Uniunea Europeană în care un om trimis în judecată mai poate fi arestat preventiv.

„Arestul preventiv ca metodă în justiţie trebuie să fie un lucru cu totul şi cu totul excepţional. Există o soluţie în aşa fel încât să nu fie afectată funcţionarea independentă a justiţiei, cu condiţia ca funcţionarea să fie după lege şi nu altfel. Singura soluţie normală, viabilă este să introducem în textul Constituţiei nişte prevederi în legătură cu drepturi fundamentale şi libertăţi, care lipsesc acum.(…) însă revizuirea Constituţiei s-a blocat, iar acum este şi opţiunea preşedintelui şi a primului-ministru ca aceasta să fie reluată”, a afirmat Roman.

De asemenea, Petre Roman susține că nu era normal ca Aristotel Căncescu să-și dea demisia din funcția de președintele al Consiliului Județean Brașov pentru că se considera nevinovat.

„Dacă domnul Căncescu îşi dădea demisia din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov era lăsat în pace. Nu era deloc normal să-şi dea demisia pentru că se consideră nevinovat”, a mai spus liderul PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *