Skip to content
Politică

Lider politic lansează un atac frontal la DNA și apără Parlamentul: ”E pe cale să ….”

Unul din liderii politici din România lansează un atac frontal la adresa Direcției Naționale Anticorupție. Prin intermediul unui mesaj pe pagina sa de Facebook, liderul PNȚCD precizează că DNA este pe care să se decredibilizeze, prin prisma dispunerii abuzive a arestului preventiv.

Pavelescu remarcă faptul că pentru 90% dintre cei cercetați de DNA se cere arestul preventiv, exceptați fiind cei care fac denunțuri. În plus, liderul PNTCD subliniază faptul că arestul preventiv s-a transformat într-o armă de pedeapsă, dar și într-un mod de șantaj al celor cercetați.

Nu în ultimul rând, Pavelescu remarcă și decizia ICCJ în urma căreia Udrea a fost pusă în arest la domiciliu, decizie pe care o interpretează drept un prim semnal că judecătorii s-au săturat de cererile DNA de arest preventiv.

”DNA este pe cale sa se decrebilizeze, ceea ce nu este de dorit. Motivul? Folosirea abuziva a arestului preventiv. Practic, pentru 90% dintre cei cercetati se cere arest preventiv, fiind exceptati cei care denunta, adica tocmai cei responsabili de savarsirea infractiunilor si de furtul banilor publici, delatorii care sunt iertati, banuiti de complicitati vinovate, de ce nu, si de denunturi nereale…

Arestul preventiv a fost transformat in arma de pedepsire, dar si de santaj, fiind pervertit scopul acestuia, de masura de preventie, prin incalcarea principiului prezumtiei de nevinovatie. Nu asa, domnilor, se face justitie! Nu asa se fac probatiuni! Puteti sa faceti cercetari prin aplicarea celorlalte masuri de preventie. Nu puteti transforma Parlamentul in poligon de experienta penala, folosindu-va de ura oamenilor impotriva politicienilor. DNA nu este partid politic si nici instrument de teroare, ci institutie a statului roman, care trebuie sa se manifeste responsabil.

Solutia prin care Inalta Curte a dispus cercetarea Elenei Udrea in libertate – cu arest la domiciliu -, este un prim semnal ca si judecatorii s-au saturat de cererile DNA, au incetat sa mai gireze solicitarile acestora.
Doresc, mai mult ca altii, sa se faca justitie. Abuzurile si furtul din banul public nu pot fi acceptate de PNTCD, victima politica a partidelor care si-au facut campanii electorale si au distrus PNTCD prin acte de coruptie generalizata. Dar nu cu pretul sacrificarii actului de justitie, folosirii lui abuzive, cu pretul sacrificarii democratiei!”, transmite Aurelian Pavelescu pe pagina sa de Facebook.

3 comentarii la “Lider politic lansează un atac frontal la DNA și apără Parlamentul: ”E pe cale să ….”

  1. Cand Basescu si Udrea erau la putere si castigau capital politic din arestarile DNA totul era ok, acum cand se apropie latul, hai sa schimbam regulile.

  2. Cand Basescu si Udrea erau la putere si castigau capital politic din arestarile DNA totul era ok, acum cand se apropie latul, hai sa schimbam regulile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *