Skip to content
Politică

Lider PSD condamnat la închisoare cu executare

bizbrasov.ro

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au dat verdictul în dosarul în care fostul ministru al Energiei, Constantin Niță, este acuzat de procurorii DNA de trafic de influență într-un contract derulat pe bani publici la Iași.

Niță a fost condamnat de magistrații ICCJ la 4 ani cu executare, instanța stabilind și măsura instituirii sechestrului asigurator pe suma de 303.000 lei, a zecea parte din banii pe care denunțătorul fostului ministru, omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu susține că PSD-istul i-ar fi cerut pe post de comision la lucrarea executată la Iași.

" "

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs, anunță site-ul antena3.ro. Conform rechizitoriului procurorilor DNA „suma reprezentând 5% din valoarea contractului (aproximativ 3,4 milioane lei) urma să îi fie remisă lui Niță Constantin în două forme: parțial în numerar și parțial printr-un contract de consultanță fictiv, ce urma a fi încheiat cu o persoană de încredere din anturajul inculpatului”, menționează Hotnews.

Banii solicitați nu ar fi fost achitați integral, ci doar două transe, de 30.000 de euro, respectiv 303.118 lei, susțin anchetatorii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *