Skip to content
Politică

Lider PSD dezvăluie ce i s-ar putea pregăti lui Ponta în perioada următoare

După ce jurnaliștii de la luju.ro au prezentat marți detalii despre dosarul Megapower, instrumentat de Ponta în perioada în care acesta era procuror și în care ar fi fost implicați și trei ofițeri SIE, europarlamentarul PSD, Ioan Mircea Pașcu, a admis într-un interviu acordat RFI că numele prezidențiabilului PSD ar urma să fie legat de acest dosar.

Potrivit lui Paşcu, vehicularea numelui actualului premier în dosarul Megapower, chiar în campania prezidenţială, reprezintă dovada implicării directe a lui Băsescu în aceste alegeri.

Citește și: Afacerea MEGAPOWER. Pasul doi în demascarea lui Victor Ponta. Vezi ce noi dezvăluiri se pregătesc. DOVADA

„Sunt analişti care spun că această deconspirare pe care preşedintele nu a oprobat-i şi probabil n-o poate proba, e legată de pasul următor, legarea numelui lui Victor Ponta de un mega-scandal cu Megapower, de prin anii ’90, în care i-ar fi făcut scăpaţi pe anumiţi agenţi acoperiţi ai SIE”, a spus Ioan Mircea Paşcu la RFI.

În cadrul interviului, europarlamentarul PSD l-a taxat dur pe preşedintele Traian Băsescu, după ce acesta din urmă a precizat că Ponta a fost ofițer SIE.

”Face (n.r.: referindu-se la Traian Băsesci) un joc riscant în chestiunea ofiţerului acoperit. Chiar dacă, să spunem aşa, domnul preşedinte va reuşi să vină cu un document, va obţine un asemenea document şi-l va prezenta public, ceea ce-l supune rigorilor legii, domnul Ponta este de partea legii, întrucât dânsul n-ar avea voie să recunoască că ar fi agent acoperit. Deci domnul Ponta este în orice situaţie de partea corectă a legii şi domnul preşedinte se joacă pe marginea prăpastiei”, a spus europarlamentarul social- democrat la RFI.

Întrebat dacă serviciile secrete românești sunt puse într-o situaţie delicată, în urma declaraţiilor lui Traian Băsescu , Ioan Mircea Paşcu a precizat următoarele: „Da, sunt puse într-o situaţie delicată, întrucât sunt forţate să facă publice lucruri pe care legea le interzice să le facă publice, sunt târâte în aceste scandaluri fără voia lor (…). Mi se pare de-a dreptul inadmisibil, calitatea de comandant suprem nu permite încălcarea legii şi în nici un caz folosirea informaţiilor pe care le soliciţi în virtutea acestei calităţi, în scopuri politice”.

4 comentarii la “Lider PSD dezvăluie ce i s-ar putea pregăti lui Ponta în perioada următoare

  1. Basescu isi permite orice, crede ca el poate incalca legea cand vrea. Si totusi de ce nu se face nimic??? Chiar este peste toata tara??? In halul asta sa-si bata joc de noi Basescu????

  2. Justitia, independenta, nu-i asa, de ce nu se sesizeaza din oficiu in privinta acestor dezvaluiri, care nu ar trebui facute??? Pana cand mai sta sub papuc?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *