Skip to content
Politică

Lider PSD în fața Consiliului Naţional de Etică pentru suspiciuni de plagiat

Încă un lider PSD va da explicații în fața Consiliului Naţional de Etică cu privire la lucrarea de doctorat. Este vorba de primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, în cazul căreia Universitatea Bucureşti solicită Consiliului Naţional de Etică să verifice teza de doctorat susţinută în 2007, la Facultatea de Sociologie.

Potrivit Universității București, „comisia a luat în discuţie acest caz în 2013, dar nu a fost în măsură atunci, din motive obiective, să se pronunţe”, se arată în sesizarea trimisă, în 18 decembrie, Consiliului Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvolării Tehnologice şi Inovării..

Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti s-a autosesizat în cazul tezei de doctorat cu titlul „Contribuţia lui Vilfredo Pareto la dezvoltarea sociologiei moderne”, susţinută de Olguţa Vasilescu în 2007, la Facultatea de Sociologie.

Universitatea Bucureşti solicită Consiliului Naţional de Etică să verifice teza de doctorat a primarului Craiovei, Olguţa Vasilescu, susţinută în 2007, la Facultatea de Sociologie, suspectată de plagiat, întrucât multe pasaje sunt neatribuite, iar capitolul al şaptelea este preluat integral.

Comisia a precizat că a solicitat un referat de expertiză privind suspiciunea de plagiat în cazul tezei de doctorat a Olguţei Vasilescu.

„Referatul a fost realizat de către dna. conf. univ. dr. Cosmina Rughiniş, de la Facultatea de Sociologie. Referatul demonstrează existenţa mai multor pasaje neatribuite conform normelor academice de către autoarea tezei. Totodată, un capitol întreg, al 7-lea, este preluat integral de pe internet, fiind vorba de un text care nu are autor”, se mai arată în sesizarea semnată de preşedintele Comisiei de Etică a UB, prof. dr. Marian Popescu, citat de Mediafax.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *